Brankář Vaněček se vyhnul arbitráži. S New Jersey Devils podepsal smlouvu na tři roky

Hokejový brankář Vítek Vaněček podepsal v NHL tříletou smlouvu s New Jersey, jež ho před deseti dny získalo z Washingtonu. Celkem si vydělá 10,2 milionu dolarů (zhruba 250 milionů Kč), v průměru 3,4 milionu dolarů za rok. Český hokejista našel společnou řeč s Devils ještě před plánovanou arbitráží. Klub potvrdil dohodu na webu.

Newark Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Washingtonu Vítek Vaněček

Vítek Vaněček ještě v dresu Washingtonu | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

New Jersey získalo šestadvacetiletého odchovance Havlíčkova Brodu výměnou za práva výběru ve 2. a 3. kole letošního draftu v Montrealu. Devils zase získali od Capitals místo ve druhém kole.

Palát poprvé v NHL mění klub, hrát bude za New Jersey. Kaše podepsal smlouvu v Carolině

Číst článek

Vaněček byl chráněným volným hráčem poté, co mu vypršel tříletý kontrakt na 2,15 milionu dolarů. V uplynulé sezoně, kdy měl plat 750 tisíc dolarů, odchytal za Washington v základní části 42 zápasů s průměrem 2,67 obdržené branky a úspěšností zákroků 90,8 procenta, čtyřikrát udržel čisté konto. V play off měl ve dvou duelech průměr 4,2 gólu a úspěšnost 86,3 procenta.

V NHL debutoval Vaněček v ročníku 2020/21 po čtyřech sezonách strávených na farmách v Hershey v AHL a v týmu South Carolina Stingrays v ECHL. V NHL má na kontě 79 utkání s průměrem 2,68 gólu, úspěšností 90,8 procenta a vychytal šest nul. Ve třech zápasech play off má průměr 4,35 a úspěšnost 85,5 procenta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme