Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Ondřej Brzobohatý a Taťána Kuchařová: Na rozvodu vydělali 17 milionů korun

Ondřej Brzobohatý a Taťána Kuchařová: 17 milionů korun za rozvod
Zdroj: herminapress
+ Dalších 5 fotografií
konec

Byl to jeden z nejnepříjemnějších mediálních rozvodů vůbec, ale už je konečně hotovo. Ondřej Brzobohatý (39) a Taťána Kuchařová (34) podepsali majetkové vyrovnání po zániku manželství, které se přes všechna vzájemná domnělá zklamání a příkoří ukázalo jako velmi výhodná investice. Rozvod jim každému vynesl přes 8 a půl milionu korun. Na znění samotné dohody o vypořádání majetku upozornil první Blesk.

Ondřej Brzobohatý a Taťána Kuchařová: Rozumná dohoda

Hudebník Ondřej Brzobohatý a někdejší Miss World Taťána Kuchařová podle informací deníku Blesk již 2. 2. tohoto roku, tedy v den Ondřejových narozenin, podepsali dokument nazvaný Dohoda o vypořádání vzájemných majetkových vztahů po rozvodu manželství. Podle textu bylo jejich manželství hluboce, trvale a nenapravitelně rozvráceno bez naděje na obnovení. Přesto ale dohoda zní naprosto rozumně, což je překvapující, když víme, jaké mediální tahanice kolem toho probíhaly.

Ve smlouvě se řeší například to, že pokud někdo z nich uzavřel u nějaké banky či pojišťovny jakoukoli smlouvu či si otevřel účet nebo spoření, částky s tím související náleží výlučně jemu. Také vše související s firmami každého z nich patří jen jim samotným. Jediný společný závazek měli za hypotéku na rozlehlý mezonetový byt (190 m2) na pražském Smíchově. Dohodli se, že v tom „jedou napůl“.

Prodej bytu za 45 milionů korun

Ondřej Brzobohatý a Taťána Kuchařová si byt koupili v roce 2018, hypotéka byla tehdy ve výši necelých 28 milionů korun. Nedávno se jim ho ale podařilo prodat, jak jako první upozornil Rytmus života. A podle informací z katastru nemovitostí, které získala redakce eXtra.cz, to bylo za mnohem výhodnějších podmínek: z kupní smlouvy z 10. 6. 2022 vyplývá, že byt nynějším majitelům prodali za 45 milionů korun.

Noví vlastníci na sebe ale převzali jejich hypotéku, byť o dva miliony nižší, než byla na začátku. Z rozdílu cen exmanželé získali každý celkem 8,66 milionu korun, zbývající částku, 1,36 milionu, shrábl zprostředkovatel (realitní agentura).

V bytě se nacházejí kuchyň s jídelnou, čtyři pokoje, dvě koupelny, toalety a šatny, pracovna, galerie, špíz, krbová kamna, sklad a terasa. Zkrátka takový malý dům v domě.

Samotná dohoda o vypořádání pomohla hladkému průběhu rozvodu. Soud manželství ukončil koncem března 2022, jak modelka prozradila v pořadu Showtime.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy