Na dálnici D1 spadly na 15 kilometru u Prahy dráty vysokého napětí. Bez elektřiny je 15 tisíc domácností

Dálnici D1 na 15. kilometru u Prahy uzavřely v pátek večer v obou směrech spadlé dráty vysokého napětí. Podle policie bude uzavřená nejméně do ranních hodin. Informovalo o tom Národní dopravní informační centrum (NDIC). Policie na twitteru uvedla, že dráty spadly kvůli silnému větru a dešti. Bouře ve středních Čechách připravila o elektřinu 15 tisíc domácností.

Praha (Aktualizováno: 23:08 5. 8. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

elektrické vedení, ilustrační foto

elektrické vedení, ilustrační foto | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Dálnice se uzavřela krátce před 20.30, uvedlo NDIC. „Ve směru na Brno spadly vlivem silného větru a deště na těleso dálnice dráty vysokého napětí,“ uvedla policie. 

Objízdné trasy v obou směrech stanovila přes Jažlovice a Všechromy, oznámila později. „Prosíme, jeďte s co nejvyšší opatrností vzhledem k počasí, padajícím stromům, drátům a hustému provozu na objízdných trasách,“ nabádala.

Dálnice D1 bude kvůli spadlým drátům na 15. km zavřená nejméně do ranních hodin, uvedla policie. K odklizení následků bouře je potřeba těžká technika. 

Vedení, které spadlo na D1, je vypnuté, řekla kolem 21.15 mluvčí ČEZ Soňa Holingerová. „Na místo jedou energetici,“ dodala. Bouře podle ní ve středních Čechách připravila o elektřinu 15 000 domácností, poruch na vedení vysokého napětí je šest.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek kolem 20.45 uvedl, že kolem Českého Brodu, Benešova a Říčan se vyskytují velmi silné bouřky s nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině a kroupami velkými do dvou centimetrů.

„Bouřky v nejbližších dvou hodinách budou postupovat k východu do okresu Kolín, Kutná Hora a Čáslav,“ doplnili meteorologové.

Bouřkou poškozené vedení vysokého napětí loni v červnu dočasně zastavilo provoz na dálničním křížení D1 a D46 u Vyškova. Dráty tam bylo nutné snést, protože hrozil jejich pád na dálnici a ohrožení provozu.

STŘ. ČECHY: Řidiči pozor❗️Uzavíráme obousměrně dálnici D1, kde na 15. km ve směru na Brno spadly vlivem silného větru a deště na těleso dálnice dráty vysokého napětí. Budeme vás dále informovat… #policiestc

20:33 – 05. 08. 2022

60 357

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme