Liverpool v úvodu anglické ligy jen remizoval s nováčkem, Tottenham i Chelsea mají tři body

Fotbalisté Liverpoolu v úvodním kole anglické ligy na hřišti Fulhamu dvakrát prohrávali, nakonec s nováčkem soutěže alespoň remizovali 2:2. Dvěma góly se blýskl domácí kanonýr Aleksandar Mitrovič. Za Reds nejvíce k remíze přispěl útočník Darwin Núněz, který díky gólu a asistenci zažil úspěšný debut v Premier League. Lépe vstoupil do nového ročníku Tottenham, který doma porazil Southampton 4:1, Chelsea vyhrála na hřišti Evertonu 1:0.

Aktualizováno Londýn (Aktualizováno: 20:38 6. 8. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Darwin Núněz

Útočník Darwin Núněz | Foto: Peter Cziborra | Zdroj: Reuters

Srbský útočník Mitrovič byl během minulé postupové sezony s 43 trefami suverénně nejlepším střelcem druhé ligy a na formu navázal i v prvním zápase Premier League. V 32. minutě si naskočil na Teteho centr a hlavou překonal brankáře Alissona.

Trápící se Liverpool zvedla střídání ve druhé půli, do hry se dostal i uruguayský útočník Núněz, který stál v létě Reds 75 milionů eur. Svou cenovku začal při svém ligovém debutu splácet v 64. minutě, centr Salah usměrnil patičkou za záda slovenského brankáře Marka Rodáka.

Kanonýr Mitrovič ale vzápětí vrátil Fulhamu vedení z pokutového kopu, který sám vybojoval. Proti Liverpoolu se kopala v lize penalta po 51 zápasech.

Aleksandar Mitrovič navázal na svou loňskou formu

Alespoň bod favoritovi zařídil deset minut před koncem Salah. Dlouhý míč se štěstím propadl k Núnězovi, od něj doputoval k Salahovi a egyptská hvězda se zblízka nemýlila. „Reds“ mohli skóre otočit, v nastavení ale po Hendersonově střele ze střední vzdálenosti zachránilo Rodáka podruhé v zápase břevno.

Southampton proti Tottenhamu poslal do vedení gólovým volejem kapitán Ward-Prowse, od té doby už ale střílel branky pouze domácí tým. Paradoxně se ale netrefil ani kanonýr Kane, ani nejlepší střelec minulé sezony Premier League Son Hung-min.

Oba góly, které do pauzy otočily stav utkání, padly z hlaviček obránců. Nejdříve se prosadil Ryan Sessegnon a následně Eric Dier. Další dva góly přidali domácí po změně stran, nešťastně vypadající vlastní gól si vstřelil obránce Mohamed Salisu. Další zásah přidal z úhlu hráč zápasu Dejan Kulusevski. Tottenham se tak po druhém hracím dni vyšvihl na čelo tabulky.

Nikdo v Premier League nepřihrál v roce 2022 na více gólů než Kulusevski

Everton se loni pod koučem Frankem Lampardem těsně zachránil a na úvod nového ročníku se anglický kouč postavil klubu, kde strávil většinu kariéry - Chelsea. Dění v Goodison Parku ale v první půli hodně ovlivnilo vážné zranění domácího Bena Godfreyho, tempo zápasu po dlouhém ošetřování opadlo.

Až v bohatém nastaveném čase poločasu se Chelsea prosadila, domácí zastavili nedovoleně výpad Bena Chilwella a nařízenou penaltu bezpečně poslal k tyči Jorginho. Londýnský klub, který pod novým majitele prochází obměnou kádru, sice herně nepřesvědčil, za účasti nové posily Marca Cucurelly ale dokázal udržet hubený náskok a na úvod Premier League bere tři body.

Výsledky anglické Premier League

Fulham - Liverpool 2:2 (32. a 72. z pen. Mitrovič - 64. Núňez, 80. Salah), Bournemouth - Aston Villa 2:0 (3. Lerma, 80. Moore), Leeds - Wolverhampton 2:1 (24. Rodrigo, 74. Aaronson - 6. Podence), Newcastle - Nottingham 2:0 (58. Schär, 78. Wilson), Tottenham - Southampton 4:1 (21. Sessegnon, 31. Dier, 60. vlastní Salisu, 63. Kulusevski - 12. Ward-Prowse), Everton - Chelsea 0:1 (45.+8 Jorginho z pen.).

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme