Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jiříček naskočí hned proti Slovensku. Může pro nás být obrovským přínosem, ví Rulík

Hokejová dvacítka se poprvé kompletní připravovala až při pondělním posledním tréninku před vstupem do mistrovství světa v Edmontonu proti Slovensku. Na led se zařadil už i obránce David Jiříček, jehož cestu s týmem do Kanady znemožnil před týdnem pozitivní test na koronavirus. Kouč Radim Rulík měl přesto v plánu bronzového medailistu z květnového mistrovství světa v Tampere a Helsinkách zařadit do hry hned od úvodu turnaje. Přímý přenos utkání ČR - Slovensko sledujte od 20:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Pokud bude všechno v pořádku, proti Slovensku by nastoupit měl. Je to jeden z mála kluků, který extraligu hrál pravidelně. Jsme strašně rádi, že se připojil a covidové onemocnění vyšlo tak, že prošel karanténou a stihl se připojit. Teď jsme byli 4. srpna podruhé testovaní a naštěstí to dopadlo dobře a nebyl jediný pozitivní. Doufáme, že už se těmto problémům vyhneme," řekl Rulík ještě před tréninkem naplánovaným na 16:00 tamního času, tedy na půlnoc SELČ.

Věří, že se Jiříček po působení v extraligové Plzni i v reprezentačním áčku zvládne i přes absenci tréninku s týmem hned zařadit do sestavy.

"David je pro nás velmi důležitý hráč. Pokud si toho na sebe nebude brát moc, zvládne hrát jako v extralize, stane se pro nás jednoznačně obrovským přínosem," uvedl Rulík k letos nejvýše draftovanému českému hráči v NHL, jehož si vybral jako šestku Columbus.

Podle Rulíka musí být i z důvodu různých absencí a omlazení tým při ambicích nohama na zemi. "Zrovna dnes jsem si četl článek o nějaké medaili. To jsem se úplně vyděsil. Tohle napíšou lidi, kteří vůbec nemají přehled, s jakými hráči jdeme do turnaje a proti komu jdeme hrát. Ptal jsem se jednoho našeho hráče, který hraje ve Finsku, kolik hráčů z jeho klubu je ve finské dvacítce. Říkal, že v týmu ani jeden, ale z klubu ano, ale všichni hrají za áčko," prohlásil Rulík.

"Nechci to snižovat, ale v momentě, kdy nebudeme mít v kádru osmdesát procent hráčů, kteří hrají farmu nebo dospělý hokej za áčko, tak se o medaili nemůžeme vůbec bavit. Samozřejmě se na turnaji pokusíme udělat maximum, ale síla soupeřů je obrovská. Amerika, Kanada, Švédsko a Finsko jsou úplně někde jinde. Dokud nebudeme mít hráče v 19 letech v elitních soutěžích, nemůžeme myslet na to, že jim budeme konkurovat," doplnil Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články