Novinka od společnosti Anect usnadní práci s Cisco ISE

18. 8. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Anect)
Společnost Anect uvedla na trh aplikaci XtendISE pro správce a uživatele Cisco Identity Services Engine (Cisco ISE). Aplikace výrazně zjednodušuje nasazení, konfiguraci, správu a audit sítě i dalších činností při práci s Cisco ISE. Díky tomu snižuje firemní náklady na správu IT, zrychluje správu sítí, řešení problémů a zkracuje dobu výpadků a výrazně přispívá ke snížení rizika chyb i bezpečnostních rizik.

XtendISE od Anectu je určeno pro firmy všech velikostí, které používají síťové prvky Cisco v kombinaci s Cisco ISE, což je nástroj pro řízení přístupů zařízení a uživatelů do firemní sítě. Aplikace výrazně zjednodušuje nasazení, konfiguraci, správu a audit sítě i dalších činností, díky čemuž snižuje firemní náklady na správu IT. Zrychluje správu sítě, řešení problémů, zkracuje dobu výpadků a zásadně přispívá ke menšímu množství chyb i bezpečnostních rizik. Přináší také možnost pravidelně auditovat celou síť a v případě nalezení problémů či nesrovnalostí je snadno napravit.

XtendISE je určeno zejména správcům sítí, operátorům helpdesku a komukoliv, kdo pracuje s Cisco ISE a vykonává rutinní činnost při správě sítí s 802.1X. A to bez nutnosti podstoupit náročná školení na Cisco ISE, jehož management není dostatečně odolný proti konfiguračním chybám správců. Aplikace se nasazuje pomocí jednoduchého instalačního průvodce a vyžaduje na straně zákazníka pouze běžně dostupné znalosti a zdroje.

Jedním z prvních zákazníků, kteří začali XtendISE využívat, je společnost WITTE Automotive, která se řadí mezi technologické lídry v oblasti mechatronických zamykacích systémů a jejíž produkty se nachází téměř ve všech značkách automobilů. „Naší dlouhodobou snahou je optimalizovat nabídku produktů a nabízet zákazníkům inteligentní systémová řešení, což je pro nás do určité míry i paralela toho, jak přistupujeme k našemu vnitřnímu IT. XtendISE jsme nasadili proto, že našim administrátorům jednoznačně šetří čas, zvyšuje efektivitu a urychluje práci se samotným ISE. Implementace ze strany Anectu proběhla velmi rychle a naprosto hladce,“ vysvětlil Jiří Novák, IT security architekt Witte Automotive důvod využití této služby, která je ze strany společnosti Cisco validována jako její partnerské řešení.

Aplikaci využívá také Vojenská zdravotní pojišťovna ČR. „XtendISE nám od samého začátku pomáhá s implementací systému ISE, které je samo o sobě velmi robustním systémem, ale má určité nedostatky a limity ve správě konfigurací. XtendISE do tohoto procesu přineslo přehlednost, dynamiku a sadu praktických nástrojů. Dosavadní vývoj aplikace naznačuje, že se bude neustále vyvíjet a zlepšovat, protože produktový tým nám jako zákazníkovi trpělivě naslouchá, sbírá podněty ke zlepšení a následně je implementuje. Aplikace navíc přispívá k postupnému zlepšování bezpečnosti v síti naší organizace, a to je v dnešní době to nejpodstatnější. Dnes už si ani neumím představit, že bych XtendISE neměl po ruce,“ uvedl Bedřich Löfelmann, Specialista operačních systémů a sítí z Vojenské zdravotní pojišťovny České republiky.

Mezi další uživatele služby potom patří například slovenská Tatrabanka, Fakultní nemocnice v Ostravě a další firmy i organizace.

XtendISE u všech zákazníků zrychluje a usnadňuje správu MAC adres, detekci a hledání problémů, automatizuje rutinní činnosti, dokáže hlídat nastavení sítě a zlepšit zabezpečení ujištěním se, že síť je dobře nastavena, uzavřená a chráněná. Dokáže pomoci v již existující síti, stejně jako výrazně urychlit nasazení ISE do nové sítě a nových síťových zařízení. Velkou pomocí je i snížení rizika chyb administrátorů, které mohou nastat při využití konfiguračního rozraní Cisco ISE, včetně lepší možnosti delegace práv a přístupů k funkcím, které skutečně potřebují.

Výrazným pomocníkem je XtendISE také pro různá IoT zařízení, která často mívají problém s autentizací do sítě. Správci sítě kvůli tomu často přistupují k nestandardním řešením a částečně, nebo zcela odstraní zabezpečení na rozhraní přepínače. XtendISE tyto problémy zcela řeší pomocí inovativní funkce inteligentních VLAN.

Síťoví administrátoři ocení i přehledný dashboard a řadu reportů, které rychle umožní získat přehled o dění v síti. Nasazení pro helpdesk například usnadní a zrychlí řešení problémů uživatelů s přihlašováním. Operátor může díky tomu zjistit problém ještě předtím, než uživatel kontaktuje helpdesk. Bezpečnostní architekti zase ocení pravidelný bezpečnostní sken konfigurací síťových přepínačů, který zajistí, že jejich síť je zabezpečená a chráněna a zároveň bude bez auditních nálezů. 

XtendISE je, stejně jako Cisco ISE, licencováno podle počtu koncových zařízení v síti. Pro síť do 499 zařízení je službu možné pořídit za 1 500 eur ročně, včetně možnosti připlatit si samostatně prémiovou podporu. Instalační poplatek (bez rozdílů ve velikosti sítě) činí 1 790 eur.

V případě zájmu lze využít zkušební verzi zdarma. Jako součást zkušebního provozu mohou zájemci získat základní audit sítě, který prověří konfiguraci sítě a umožní například zjistit, zda je Cisco ISE skutečně nasazeno všude.

Video : 
Štítky: 

Podobné články

Výrobce optických síťových modulů MicroOptics se slučuje se značkou Lanview

24. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: EET Group)
Skupina EET Group oznámila sloučení dvou předních poskytovatelů kompletních řešení strukturovaných sítí pro firemní zákazníky, společností MicroOptics a Lanview. Pod hlavičkou skupiny EET Group tak vzniká komplexní poskytovatel optických transceiverů, řešení pro bezdrátovou komunikaci, přenosové sítě, sítě datových center a cloud computing. Čtěte více

Budoucnost bezdrátové konektivity v pojetí společnosti LANCOM

8. 4. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: Annex Net)
Během Světového mobilního kongresu MWC, který se odehrál letos v únoru v Barceloně, představila společnost LANCOM Systems svůj pohled na budoucnost bezdrátové konektivity. Stěžejní roli zde bude hrát nový standard Wi-Fi 7 (IEEE 802.11be), který přinese vyšší datovou hustotu, větší šířky komunikačních kanálů a díky tomu i mnohem vyšší přenosové rychlosti. Čtěte více

Huawei v Berlíně představil špičková řešení pro oblast optických sítí

8. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Huawei)
Jaká proměna čeká internetové připojení v příštích letech? To si mohli prohlédnout návštěvníci konference FTTH 2024 v Berlíně, která představila internet budoucnosti jako zelený, ultraširokopásmový a inteligentní. Inovativní řešení, která mají uspokojit stále náročnější požadavky na internetové připojení, představila na konferenci také společnost Huawei. Čtěte více

Cisco s Microsoftem dosáhly při přenosu dat podmořským kabelem rychlosti 800 Gbps

1. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Cisco systems)
Společnosti Cisco a Microsoft dokázaly prostřednictvím transatlantického podmořského kabelu přenášet data rychlostí 800 Gbps na vzdálenost přes 6 000 kilometrů. Vysokorychlostní přenos demonstruje další potenciál v rozvoji síťové infrastruktury a otevírá další příležitosti pro špičkové aplikace a nasazení umělé inteligence. Čtěte více