Úřad městské části Praha 6 - výtisk z oficiálního webu radnice


Infolinka
Úvodní stránka ›› Akce a novinky ›› Akce ›› detail/podstránka

Letní zimní kino v Libóze

Poslední prázdninový den oslavíme v Libóze hudebně filmovým večerem. Těšit se můžete na koncert Baset+ A. m. Almela, dokument Marka Najbrta Praha mizerná: Bílá Hora a Ruzyně a film Poslední závod režiséra Tomáše Hodana.


náhled souboru

Bohatý program odstartuje společný koncert Baset+ A.m. Almela. Duo hudebníků tvoří Jan Baset Střítežský a Aleš Březina.
Jan Baset Střítežský, přední český kameraman, stojí za několika oceněnými celovečerními filmy (Alois Nebel, Fairplay, seriál Kancelář Blaník…) a videoklipy mnoha českých skupin (Priessnitz, J.A.R., The Prostitutes…). Jako kameraman se podílel na natáčení filmu Poslední závod. Mimo to se věnuje také své vlastní autorské tvorbě. Na podzim roku 2017 mu vyšlo debutové album, na kterém si zahrál s výraznými osobnostmi české nezávislé scény – mimo jiné také s kytaristou A. m. Almelou ze skupiny Kafka Band čI Ille.
A. m. Almela, vlastním jménem Aleš Březina, je český hudebník, textař a kytarista. Je členem české folk-rockové skupiny Kafka Band postavené na textech knih Franze Kafky a hudební pop-rockové a elektronické kapely Ille.
 
Po koncertě bude uvedena epizoda z dokumentárního cyklu Praha mizerná - Praha mizerná: Bílá Hora a Ruzyně, režiséra Marka Najbrta z roku 2000. Dokument o dvou částech Prahy 6 nacházejících se v těsné blízkosti Liboce. Místa, která byla oázami klidu v rušné metropoli. Úvodní slovo přednese samotný režisér Marek Najbrt.
 
Letní večer pak uzavře projekce výpravného filmového dramatu Poslední závod. Režijní prvotina Tomáše Hodana zachycuje legendární příběh Hanče, Vrbaty a Ratha. Poslední závod vás nechá zažít příběh tak, jak se opravdu stal. Prosvištíte se po hřebenech Krkonoš a pocítíte to šílené napětí během závodu ve sněhové vánici. Nezapomeňte se pořádně obléct! Úvodní slovo tentokrát bude mít... nechte se překvapit.
 
18:00 koncert Baset+ A. m. Almela
19:00 dokument Praha mizerná: Bílá Hora a Ruzyně
20:00 film Poslední závod
 
Doporučené dobrovolné vstupné: 100 Kč
Děti a senioři: 50 Kč
 
Na čepu bude pivo z Libockého pivovaru a občerstvení z kavárny 6.33 (včetně bezlepkového). Pokud možno, vezměte si s sebou vlastní půllitr na pivo či skleničku na víno.
 
Projekt finančně podpořila MČ Praha 6 

LIBÓZA, z.s.

KDY: 31.08.2022 od 18:00 do 23:00

KDE: Komunitní zahrada LIBÓZA

KDO: LIBÓZA, z.s.

WEB: https://cs-cz.facebook.com/ZahradaLiboza/

PŘÍSPĚVEK ÚMČ: 178200,-Kč



SOUVISEJÍCÍ AKCE

Nebyly nalezeny žádné vyhovující záznamy





--- konec tisknuté stránky old5.praha6.cz/akce/letni-zimni-kino-v-liboze-2022-08-31 ---

Úřad městské části Praha 6
Čs. armády 23, Praha 6, PSČ 160 52

Kontakty

Ústředna: 220 189 111
Bezplatná infolinka: 800 800 001
Fax: 220 189 111
Email: podatelna{zavináč}praha6{tečka}cz
Datová schránka: bmzbv7c
Web: www.praha6.cz

Soubory cookie (nebo podobné technologie) používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah a reklamy konkrétním uživatelům, poskytovat funkce sociálních médií a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte a také souhlasíte se sdílením informací (Jaké údaje shromažďujeme) o vašem použití našeho webu, který provozujeme s našimi přidruženými společnostmi a partnery. Předvolby můžete spravovat v části Nastavení souborů cookie, svůj souhlas můžete kdykoli odvolat nebo více informací najdete v Prohlášení o ochraně osobních údajů.