Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liga mistrů na dosah a zároveň na míle daleko. Plzeň jde podruhé proti Karabachu

Tečku za kvalifikací Ligy mistrů udělají fotbalisté Plzně. Zda bude mít punc postupu, nebo vyřazení, rozhodne ve vyprodané Doosan Areně odveta play-off s Karabachem, na jehož stadionu uhráli bezbrankovou remizu. V případě úspěchu si Viktoria zajistí čtvrtou účast ve skupině elitní soutěže a více než 400 milionů korun. Utkání začne v 21:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň vyhlíží odvetu play-off o LM proti Karabachu

Plzeňští uhráli v Baku výsledek 0:0 zejména díky skvělému výkonu brankáře Jindřicha Staňka, který zneškodnil několik velkých šancí Karabachu. Viktoria proto prodloužila sérii českých týmů bez porážky s ázerbájdžánskými soupeři na 11 pohárových zápasů.

"Musíme hrát zase koncentrovaně a zodpovědně. Pokud bychom trošku vypustili nějaké souboje nebo situace, soupeř by to potrestal. Věřím, že náš přístup bude zase bezvadný a po domácím utkání se budeme radovat," řekl trenér Michal Bílek.

V odvetě bude domácím scházet klíčový obránce Lukáš Hejda, jenž je v trestu za tři žluté karty v kvalifikaci. "Lukáš je náš nejlepší stoper, náš kapitán. Ale máme spoustu kluků, kteří čekají na šanci. Věřím, že kdokoli tam bude, tak ho skvěle nahradí," uvedl Staněk.

Obhájci českého titulu si kvůli účasti v play-off nechali odložit sobotní ligový zápas s nováčkem z Brna. V domácí soutěži o víkendu nenastoupil ani Karabach. Bílkovi svěřenci drží šňůru 30 soutěžních utkání bez porážky.

Ázerbájdžánský šampion, který s Plzní vypadl ve 3. předkole Ligy mistrů v roce 2016, si před odvetou věří. "Vždycky po sobě i týmu požaduji, abychom předvedli to nejlepší, co dokážeme. Takže můžete v České republice očekávat stejný tým. Nebudeme jenom bránit," prohlásil kouč Gurban Gurbanov, jenž vede Karabach už od roku 2008.

Viktoria letos bojuje o Ligu mistrů jako jediný český zástupce. Skupinu si dosud zahrála třikrát, pokaždé pod trenérem Pavlem Vrbou. V letech 2011 a 2013 do ní postoupila z předkol a v roce 2018 přímo coby vítěz české ligy.

Za postup do hlavní fáze Champions League by Plzeň dostala 15,64 milionu eur (asi 385 milionů korun) plus další finance za desetiletý koeficient (pravděpodobně cca 28 milionů korun) a televizní práva.

Západočeši už si v létě vydělali minimálně 8,63 milionu eur (asi 213 milionů korun) za účast v play-off a jistotu minimálně základní skupiny Evropské ligy. 

Předpokládané sestavy:

Plzeň: Staněk - Holík, Pernica, Jemelka, Havel - Kalvach, Bucha - Kopic, Sýkora, Mosquera - Chorý.

Karabach: Magomedalijev - Vesovič, Mustafazade, B. Hüsejnov, Bajramov - Jankovič, Qarajev - Šejdajev, Kady, Zoubir - Wadji.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články