Plzeň čeká pohádkový podzim. Přijede Bayern Mnichov, Barcelona a Inter Milán

Pokud si čeští fotbaloví fanoušci a především ti z Plzně společně s fotbalisty Viktorie Plzeň přáli co nejzvučnější skupinu v Lize mistrů, momentálně můžou být v sedmém nebi. Čtvrteční los skupin Ligy mistrů je totiž nakonec zavedl do skupiny C, která je nazývaná právem skupinou smrti. Západočeši se v ní totiž na podzim utkají s takovými soupeři jako Bayern Mnichov, Barcelona a Inter Milán.

Viktoria Plzeň se objeví mezi fotbalovou elitou po čtyřech letech a s  některými svými soupeři se už v minulosti v Lize mistrů utkala. Třeba s Bayernem Mnichov se potkala ve skupině v roce 2013 (tehdy s ním mimo jiné prohrála v Mnichově 0:5), v roce 2011 při své první účasti narazila na katalánský velkoklub z Barcelony (0:2 v Barceloně a 0:4 v Edenu).

Premiéra v Lize mitrů to pak bude především pro plzeňského stratéga Michala Bílka, jen pro připomenutí,všechny tři předešlé účasti v Lize mistrů z pohledu Plzně byly pod vedením kouče Pavla Vrby. Všechny tři předešlé účasti pak vždy skončily tím, že Západočeši skončili ve skupinách Ligy mistrů na třetím místě a dostala se tak do jarní fáze Evropské ligy.

Toto pravidlo pochopitelně platí i tentokrát splu s tím, že první dvě mužstva z každé skupiny Ligy mistrů postoupí do jarního osmifinále. Dodejme pak, že první zápasy základní fáze Ligy mistrů jsou na programu již v úterý a ve středu 6. a 7. září 2022.

Už jen za účast ve skupině přiteče do plzeńské kasy 15,64 milionu eur (asi 386 milionů korun), 56 milionů korun pak dostane klub za desetiletý koeficient a televizní práva.

Kromě Plzně se pak můžou na další české zástupce ve skupině B. Do ní totiž byl vylosován Leverkusen s Adamem Hložkem a Patrikem Schickem. Ti si zahrají  s Portem, Atlétikem Madrid a Bruggami.

Obhájci trofeje z Realu Madrid si pak ve skupině F zahrají s Lipskem, Šachtarem Doněck a Celticem Glasgow.

Los základních skupin Ligy mistrů:

Skupina A: Ajax Amsterodam, Liverpool, Neapol, Rangers

Skupina B: FC Porto, Atlético Madrid, Bayer Leverkusen, FC Bruggy

Skupina C: Bayern Mnichov, FC Barcelona, Inter Milán, Viktoria Plzeň

Skupina D: Eintracht Frankfurt, Tottenham, Sporting Lisabon, Olympique Marseille

Skupina E: AC Milán, Chelsea, Salcburk, Dinamo Záhřeb

Skupina F: Real Madrid, Lipsko, Šachtar Doněck, Celtic Glasgow

Skupina G: Manchester City, FC Sevilla, Borussia Dortmund, FC Kodaň

Skupina H: Paris St. Germain, Juventus Turín, Benfica Lisabon, Maccabi Haifa

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů FC Viktoria Plzeň Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy