Úřad městské části Praha 6 - výtisk z oficiálního webu radnice


Infolinka
Úvodní stránka ›› Akce a novinky ›› Akce ›› detail/podstránka

Rytířské turnaje našich panovníků

Touto akcí bychom rádi vzdali hold našim největším králům a rytířům, kteří by neměli být zapomenuti. Projekt je zpracován jako znovuobnovení tradiční lidové zábavy a je koncipován jako velkolepý zábavně poučný historický den se zaměřením pro celou rodinu. 


náhled souboru

V roce 2021 proběhl 4. ročník turnaje našich panovníků, jako pokračování tohoto rozsáhlého projektu. Představili jsme v něm krále Václav II. Předchozí ročníky se věnovali  králům Václav I a Přemysl Otakar II. a diváci mohli vidět drobné epizody z jejich života a velký rytířský turnaj, celé odpoledne bylo doplněno vystoupeními zaměřenými zejména na děti.

Letos se setkáme s králem Janem Lucemburským.

Nový typ královských rytířských turnajů představoval zápolení rytířů na kolbišti v jiných, tehdy světových disciplínách, pro které byla vytvořena skoro jednotná pravidla. Zápolili spolu na koních šlechtici a rytíři z celého království. Nejednoho turnaje se přímo na kolbišti zúčastnil mnohokrát i panovník. Program předvádějí rytíři na koních, kteří jsou ve zbroji a v přilbách. Vzájemně spolu soutěží v jezdeckých – rytířských disciplínách, například trefování kroužků, srážení přileb, útok na točící se terč (karusel), hod oštěpem na kance a podobně.

 Součástí je rytířský tábor, ve kterém má každý rytíř svůj stan a diváci si mohou se svým oblíbeným rytířem promluvit.  Diváci se mohou s králem seznámit, vyfotit, přečíst si něco o jeho životě. Celý areál bude doplněn dobovým tržištěm.

KDY: od 03.09.2022 do 04.09.2022

KDE: Park Maxe van der Stoela

PLUS KÓD: 9F2P39QP+JV obrázek mapy

KDO: Rytíři Koruny České z.s.

WEB: https://fb.me/e/1Y1h6X0WU



SOUVISEJÍCÍ AKCE

Nebyly nalezeny žádné vyhovující záznamy





--- konec tisknuté stránky old5.praha6.cz/akce/rytirske-turnaje-nasich-panovniku-2022-09-03 ---

Úřad městské části Praha 6
Čs. armády 23, Praha 6, PSČ 160 52

Kontakty

Ústředna: 220 189 111
Bezplatná infolinka: 800 800 001
Fax: 220 189 111
Email: podatelna{zavináč}praha6{tečka}cz
Datová schránka: bmzbv7c
Web: www.praha6.cz

Soubory cookie (nebo podobné technologie) používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah a reklamy konkrétním uživatelům, poskytovat funkce sociálních médií a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte a také souhlasíte se sdílením informací (Jaké údaje shromažďujeme) o vašem použití našeho webu, který provozujeme s našimi přidruženými společnostmi a partnery. Předvolby můžete spravovat v části Nastavení souborů cookie, svůj souhlas můžete kdykoli odvolat nebo více informací najdete v Prohlášení o ochraně osobních údajů.