V Česku výrazně ubylo hospitalizovaných po nákaze covidem, počet nakažených stagnoval

Testy v pátek potvrdily 1852 nových případů covidu-19. Byl to obdobný počet jako před týdnem, kdy bylo případů pouze o šest méně. Naproti tomu výrazně ubylo hospitalizovaných s pozitivním testem na nový typ koronaviru. V pátek jich v nemocnicích bylo 658, téměř o 200 méně než v poslední pracovní den předchozího týdne. Pod 700 případů klesl počet pacientů s covidem po téměř sedmi týdnech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravotní sestra na lůžkovém oddělení interny VFN, kde leží pacienti s Covid-19.

Zdravotní sestra na lůžkovém oddělení interny VFN, kde leží pacienti s Covid-19. | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Kromě nových případů nákaz covidem hygienici v pátek pojali ještě 820 podezření na opakovanou infekci novým koronavirem. Oproti předchozímu pátku to bylo o 72 více.

Za dobu epidemie v Česku od počátku března 2020 testy potvrdily více než 4,04 milionu případů koronaviru. V posledních šesti dnech počty nových případů mírně narůstají.

Z regionů se infekce v poslední době nejvýrazněji šíří v Královéhradeckém kraji a v Praze. Na východě Čech připadá v přepočtu na 100 000 obyvatel 119 nově potvrzených případů za posledních sedm dní, v hlavním městě je to 114. Celostátní týdenní incidence stagnuje čtvrtý den po sobě na hodnotě 102 případů na 100 000 obyvatel.

Rakouská komise doporučila čtvrtou dávku očkování proti covidu všem nad 12 let

Číst článek

V nemocnicích bylo v pátek 658 lidí, kteří měli pozitivní test na covid. V těžkém stavu bylo 26 z nich. Oproti stejnému dni předchozího týdne klesl počet hospitalizovaných o 197 a počet pacientů v těžkém stavu o 11 případů.

S covidem-19 dosud v ČR zemřelo 40 846 lidí. Za posledních sedm dní přibylo do statistik 49 úmrtí, o týden dříve jich bylo 56. Mezitýdenní snížení ale může být ovlivněné tím, že úmrtí se do statistik dostávají se zpožděním.

Proti závažnému průběhu covidu-19 bylo v Česku dosud plně naočkováno zhruba 6,89 milionu lidí. První posilující dávku dostalo 4,3 milionu lidí a druhou 173 700.

V pátek bylo naočkováno 7388 lidí, asi o 1350 méně než před týdnem. Menší než o týden dřív byl zájem o vakcínu téměř ve všech dnech uplynulého týdne, s výjimkou úterý. Lidé si chodí zejména pro druhou posilující dávku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme