Karolína Plíšková na US Open končí, ve dvou setech podlehla Bělorusce Sabalenkové

Tenistka Karolína Plíšková se do semifinále US Open nedostala. Šesté hráčce světa Bělorusce Aryně Sabalenkové podlehla po 84 minutách 1:6, 6:7 a stejně jako vloni skončila na newyorském grandslamu ve čtvrtfinále.

Postup naopak slaví Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které se ve čtyřhře probojovaly do semifinále, pár Dabrowská, Olmosová porazily 6:3, 6:7, 6:3.

Bývalá světová jednička Plíšková, která plnila roli turnajové dvaadvacítky, zaznamenala ve čtvrtfinále 23 nevynucených chyb a jen 10 vítězných míčů. V utkání si pomohla jediným esem, udělala šest dvojchyb. Sabalenkové podlehla po dvou předchozích výhrách a potřetí z pěti zápasů. I tak si v New Yorku připsala nejlepší výsledek na grandslamu v sezoně.

Plíšková zahájila utkání proti nasazené šestce Sabalenkové mizerně. Prohrála čtyři úvodní hry a v prvním setu přišla třikrát o servis. Zatímco Sabalenová zahrála devět vítězných míčů, Češka měla pouze jeden. Po osmadvaceti minutách sadu jasně ztratila a před pokračováním odešla na chvíli do zázemí.

Další nepříjemné chvíle zažila finalistka US Open z roku 2016 Plíšková ve druhé sadě, kdy za stavu 3:4 čelila brejkbolu. Hrozbu ztráty podání však odvrátila a utkání dospělo do zkrácené hry.

Zde o šest let mladší Sabalenková utekla do vedení 6:3 a druhým využitým mečbolem zápas ukončila. V utkání si pomohla sedmi esy a 30 vítěznými míči.

Sabalenková si po roce zopakuje účast mezi čtyřmi nejlepšími hráčkami turnaje. V boji o finále vyzve světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou, nebo domácí Jessicu Pegulaovou.

Tagy: