Startuje Měsíc dobročinné závěti

Startuje Měsíc dobročinné závěti
26. září 2022 Aktuality z Proglasu Autor: P. Martin Holík

Startuje Měsíc dobročinné závěti. Víte o tom, že můžete působit dobro i po návratu do Boží náruče? Rozhodnout se můžete kdykoli, ale od 13. září do 12. října dárci a dárkyně získají zpět notářský poplatek za sepsání testamentu! Podpoříte prosím vaše-naše rádio i takto?

Koalice Za snadné dárcovství za finančního přispění Nadace Via při příležitosti
Mezinárodního dne závětí vyhlašuje každoročně Měsíc dobročinné závěti. V období od 13. září do 12. října 2022 dárcům a dárkyním, kteří ve své poslední vůli pamatují na dobročinnou organizaci blízkou jejich srdci, proplatí notářský poplatek za sepsání závěti. Cílem je upozornit, že prostřednictvím dobročinné závěti lze konat dobré skutky jak za života, tak i po něm.

Víte, že Radio Proglas žije cílevědomě z podpory svých posluchačů? Reklama by nás neuživila, a co je podstatné – zbavili bychom vás možnosti spolupodílet se na tom díle.
Nadačním fondem Radia Proglas proteče 95 % Vašich darů. Ty jsou nejčastějí finanční, ale jsou i dary věcné (dárky do soutěží, organizační pomoc v Brně, modlitba, návštěva přenášené mše svaté apod.).

Máte děti odrostlé, zajištěné, nebo jste už na světě sami? Máte byt nebo dům, který je váš z práce vašich rukou, možná rukou vašich předků, a vy určitě nechcete, aby to jednou připadlo státu? Bojíte se starostí s dělením majetku potomkům? Zapište do závěti nabyvatele „Nadační fond na podporu vysílání Radia Proglas“. Budeme vám vděčni, je to regulérní podpora a spoluúčast na díle, které si zaslouží další desetiletí fungovat. Díky!

Závěti ve prospěch neziskových organizací jsou v mnoha zemích běžnou záležitostí, v Česku zatím tato forma pomoci není příliš rozšířená. Přitom podle průzkumu iniciovaného koalicí Za snadné dárcovství 58 % českých seniorů považuje pomoc formou daru ze závěti za správnou… jakýkoliv, i malý dar se počítá.

Sepsání závěti u notáře je v současné době nejjistější cestou, jak eliminovat nejistotu ohledně osudu svého majetku. Nedávný rozsudek Nejvyššího soudu totiž změnil zažitá pravidla prokazování platnosti závětí, které nejsou sepsány notářem, ale „pouze“ vlastnoručně nebo před svědky. Koalice Za snadné dárcovství od 13. září do 12. října proplatí náklady na notářský poplatek za sepsání zápisu o závěti (1 800 Kč bez DPH) všem štědrým dárcům a dárkyním, kteří v testamentu formou daru podpoří činnost vybrané dobročinné organizace.

Ještě více se o Měsíci dobročinné závěti dočtete na webu www.zavetpomaha.cz

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group