Hlavní navigace

T-Mobile v Česku spouští komunikaci přes zprávy RCS, ale jen pro firmy

19. 9. 2022

Sdílet

T-Mobile - budova - Roztyly Autor: T-Mobile

T-Mobile v Česku spouští komunikaci skrze RCS zprávy, a to v rámci služby nazvané RBM Connect. RCS se považuje za možnou náhradu SMS s možností přenášet bohatší obsah.

“Služba RBM Connect podporuje posílání zpráv prostřednictvím RCS chatu mezi uživateli nebo v rámci skupiny uživatelů, kteří mají koncová zařízení připojena k internetu. Ti si přitom nemusí instalovat další software, využívání chatu umožňuje aplikace Zprávy od společnosti Google, která je u většiny zařízení nastavena jako výchozí pro posílání zpráv. Služba je dostupná pro uživatele s operačním systémem Android 5.0 a vyšším,” shrnuje T-Mobile.

Operátor s touto nabídkou míří na firmy: “Díky komunikaci přes RBM mohou firmy oslovit zákazníky či uživatele napřímo a efektivně tak nahradit tradiční komunikační kanály, jakými jsou e-maily či SMS. Zprávy obohacené o multimediální obsah, tlačítka a další prvky lze využít k technické podpoře, informování o sledování zásilky, ale i řešení reklamací či personalizované nabídce. Automatizovaná komunikace usnadní také zákaznické průzkumy, hlasování nebo prodej služeb.”

T-Mobile pilotní provoz rozjel už prvního července a službu postupně rozšiřuje. Během letošního čtvrtého kvartálu by měla být dostupná všem.

“Zasílání zpráv přes RBM probíhá v reálném čase a díky širokým možnostem přizpůsobení je ideální pro obousměrnou automatizovanou komunikaci mezi zákazníky a firmami. Ty mohou využít možnosti personalizace a nasazení firemní identity přímo v profilu odesílatele. Samotná komunikace pak umožňuje zahrnout nejen texty, ale i videa, rotující nabídky, odpovědní nebo call-to-action tlačítka a další možnosti přizpůsobení včetně interakce s ostatními aplikacemi v telefonu. Díky ověření odesílatele, které probíhá přímo u T-Mobile, jsou navíc v RBM eliminovány jakékoliv pokusy o spam, phishing či jiné podvodné aktivity.”

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 9. 2022 14:13

    nitruhir

    Má to chybu, že uživatelé iPhonů to neosloví zcela jistě. Chtělo by to řešení, které bude podporováno jak Google, tak Apple. A to zatím RCS není.

  • 19. 9. 2022 13:21

    Net

    Tak ještě spustit komunikaci přes iMessage, který je předinstalován v aplikaci Zprávy na zařízeních s iOS a zajistit vzájemnou kompatibilitu a možná to nahradí komunikaci přes SMS, o nahrazení emailu ale silně pochybuji.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).