Zatímco Zoe Bäckstedt, loňská vítězka závodu s hromadným startem, dojela s obrovským náskokem 1:36 před druhou Němkou Justynou Czapla, souboj o bronz byl velmi těsný a bohužel nedopadl pro českou závodnici zrovna šťastně.

Kvasničková dokončila v průběžně nejlepším čase, jen o 83 setiny sekundy lepším než Nizozemka Anna van der Meiden. Vyčerpáním padla na zem a po skvělém výkonu musela odpočívat a čekat, co předvedou soupeřky. Rozdíly na měřeném mezičasu byly minimální, samozřejmě s výjimkou suverénní Zoe Bäckstedt. Kvasničková byla pátá, pouze šest sekund za medailovým umístěním.

Posadila se do horkého křesla pro vedoucí závodnici a čekala na výkony ostatních. Belgičanka Febe Jooris předvedla v posledních kilometrech překvapivě rychlou jízdu, vždyť na mezičasu byla o deset sekund horší než Kvasničková a Češku nakonec porazila o pouhých 33 setin. Právě tento rozdíl rozhodl o bronzové medaili.

Do cíle totiž mířily už jen dvě nejlepší závodnice. Justyna Czapla byla o 13 sekund lepší než Belgičanka, ale první místo si dlouho neužila. Hned za ní se cílem prohnala Zoe Bäckstedt a byla o více než minutu a půl rychlejší. Na Kvasničkovou zbylo čtvrté místo, což je nejlepší český výsledek na mistrovství světa za velmi dlouhou dobu.

"Jelo se mi dobře, cítila jsem se hodně silně a bylo to super," nebyla nijak zklamaná talentovaná členka SportRaces Cycling Teamu, celku ze severozápadních Čech. "Trať mi docela seděla i když jsem se bála, že je hodně technická, a že to nezvládnu. Ale myslím, že jsem ji zvládla dobře. A na silniční závod se cítím skvěle," dodala Kvasničková.