20. září 2022 • 07:07

33 setin od senzační medaile! 17letá Češka na MS v cyklistice těsně čtvrtá

Autor: vmn, ČTK, rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká cyklistická výprava byla na mistrovství světa v australském Wollongongu jen malý kousek od první medaile. Teprve 17letá Eliška Kvasničková dojela časovku juniorek na skvělém čtvrtém místě s nicotnou ztrátou na třetí Belgičanku Febe Joorisovou. S velkým náskokem vyhrála favorizovaná Britka Zoe Backstedtová, která zářila už na loňském šampionátu ve Flandrech.



„Jelo se mi dobře. Viděla jsem se hodně silně a bylo to úplně super. Bála jsem se, že trať bude technická a nezvládnu ji, ale zvládla jsem to fakt dobře,“ řekla Eliška Kvasničková po 20minutové dřině v cíli.

Sedmnáctiletá reprezentantka byla na mezičasu v polovině 14,1 kilometru dlouhé trati pátá. Ve zbývající části závodu se vítězka časovky juniorek z letošního domácího šampionátu v Kovářově dokázala o jedno místo posunout, ale medaile jí těsně utekla.

Za naprosto suverénní Bäckstedtovou, která dojela loni na MS v Belgii v časovce druhá a triumfovala v silničním závodě, získala s odstupem více než minuty a půl stříbro Němka Justyna Czaplaová. Třetí byla Febe Joorisová z Belgie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud