Hokejisté Českých Budějovic si v předehrávce poradili s Litvínovem, dvěma góly řídil výhru Gulaš

Hokejisté Českých Budějovic porazili v předehrávaném zápase 4. kola extraligy Litvínov 6:3 a vyhráli i třetí zápas v sezoně. Dvěma góly a asistencí se na výhře Motoru podílel kapitán Milan Gulaš, jenž se posunul do čela produktivity soutěže.

České Budějovice (Aktualizováno: 21:17 20. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Českých Budějovic slaví gól

Hokejisté Českých Budějovic slaví gól | Zdroj: Profimedia

V brance Litvínova dostal poprvé v sezoně šanci Godla, který v minulém ročníku vychytal Vervě dvě vítězství v Budvar areně. Na začátku zápasu přežil se spoluhráči první přesilovku domácích, v 6. minutě ale inkasoval, když jej překonal kapitán Motoru Gulaš.

Hokejová Plzeň mění po nevydařeném úvodu sezony trenéry, tým nově povede Kořínek

Číst článek

Českobudějovičtí byli střelecky aktivnější a ještě v první části se dočkali i druhého gólu. Po Gulašově přihrávce překonal Godlu přesnou střelou od modré čáry obránce Štencel.

Na přelomu první a druhé třetiny hosté nevyužili početní výhodu, následně ale skórovali v oslabení. Hrachovinu překonal z brejku Helt. Domácí Pech poté trefil tyč, ale z gólu se radoval opět Litvínov. Po samostatné akci a objetí branky se prosadil Kudrna.

Motor rychle ztracené vedení nepoznamenalo. V polovině zápasu mu vrátil vedení bezprostředně po buly Pech a kouč Růžička stáhl Godlu ze hry.

Jeho nástupce Zajíček ale domácí nezastavil. Za necelé dvě minuty jej v přesilovce prostřelil Gulaš a ve 36. minutě posunul Jihočechy k vítězství v další početní výhodě Dzierkals.

České Budějovice měly poté šanci duel definitivně rozhodnout v početních výhodách, šestý gól ale nepřidaly a v 50. minutě v oslabení inkasovaly. Premiérovou branku v extralize si připsal lotyšský reprezentační obránce Zile.

Více zdramatizovat duel se nicméně Litvínovu nepodařilo, naopak Zajíčka překonal ještě jednou Hanzl.

Předehrávka 4. kola hokejové extraligy:

HC Motor České Budějovice - HC Verva Litvínov 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Gulaš (Přikryl), 11. Štencel (Gulaš, Pech), 30. Pech, 31. Gulaš (Pech, Šenkeřík), 36. Dzierkals, 57. M. Hanzl (Štencel) - 25. Helt (Berka), 28. Kudrna (Zile), 50. Zile (Estephan). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5604.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme