Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Chcete oslavit Světový den zvířat 2022? Vyražte v sobotu do Prahy na Pankrác
Sdílet:

Chcete oslavit Světový den zvířat 2022? Vyražte v sobotu do Prahy na Pankrác

Nadace na ochranu zvířat pořádá v sobotu 24. září 2022, od 11:00 do 17:00, v parku Na Pankráci (Praha 4) oslavu mezinárodního svátku zvířat – SVĚTOVÝ DEN ZVÍŘAT 2022. Akce se koná pod záštitou Ing. Zdeňka Kováříka, místostarosty MČ Praha 4, ve spolupráci a za finanční podpory této městské části. Moderátorem akce je Daniel Žďárský, předseda Klubu stafordširských bulteriérů, trenér bull & teriérů | bull sportů, koordinátor a moderátor akcí. Spolumoderátorství přijal zpěvák Sámer Issa.

Světový den zvířat slavnostně zahájí Marcela Lund, prezidentka a Eva Hodek, ředitelka Nadace na ochranu zvířat; Marta Kubišová, patronka Nadace na ochranu zvířat; Ing. Zdeněk Kovářík, místostarosta městské části Praha 4; a Lucie Michková, zastupitelka MČ Praha 4 a zakladatelka akce PesFest. Slavnostní zahájení proběhne ve 13 hodin na hlavním pódiu.  

Nadace na ochranu zvířat připravila zajímavý a bohatý program Světového dne zvířat, zaměřený na soužití a vzájemný vztah lidí a zvířat. Součástí programu budou mimo jiné ukázky volnočasových, zájmových a sportovních aktivit se zvířaty (např. práce s koňmi, králičí hop, dogdancing, agility, nosework, aj.), ukázky práce záchranné zdravotnické služby veterinární (PET-MEDIC), ukázky práce a výcviku záchranářských psů (Sar-Dog) nebo ukázky zooterapie s lamami či oslíky (Zookontakt Rebeka).

Návštěvníci akce budou mít příležitost shlédnout živé netopýry (ZO ČSOP Nyctalus), dravé ptáky a jiné volně žijící živočichy ze záchranných stanic (Záchranná stanice Tachov, Záchranná stanice hl. m. Prahy), dále také prasátka chovaná v domácnosti (Český klub majitelů prasátek chovaných v domácnosti, z.s), ježky (Klub chovatelů ježků, z.s. ) nebo různé plazy a hlodavce (Chovatelská archa).  

Divácky atraktivní budou také přehlídky / ukázky fríských koní (show Veroniky Šponarové) nebo Staff Bull Show – ukázky sportovních disciplín pro bull plemena psů, které předvede Lucky Bull Team pod vedením Daniela Žďárského.

V rámci programu akce pořádáme charitativní sbírku chovatelských potřeb pro psy a kočky v útulcích. Pomozte i VY! Přijďte za námi na Světový den zvířat a přispějte do naší sbírky pro útulky. Uvítáme např. obojky, vodítka, košíky, pelíšky, misky, hračky, kartáče, boudy aj. Sbírka bude poté přerozdělena vybraným útulkům, které mají stálý nedostatek nejen financí, ale také chovatelských potřeb a vybavení pro zvířata. Součástí programu je také adopční nabídka psů, hlodavců a koček z útulků, které se na akci představí.
Chystáme také soutěže, zábavné hry a vědomostní kvízy pro děti, dospělé i psy a odborné bezplatné poradny Nadace na ochranu zvířat. 

Zvláštní poděkování Nadace na ochranu zvířat patří Ing. Zdeňku Kováříkovi, místostarostovi městské části Praha 4, za poskytnutou záštitu a MČ Praha 4 za finanční podporu akce a mnohaletou spolupráci.

Tisková zpráva Nadace na ochranu zvířat

Autor textu: Nadace na ochranu zvířat
Autor fotografií zdroj: Nadace na ochranu zvířat
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru