Inspekce varuje před konzumací rozinek s minerálními oleji

foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před konzumací rozinek společnosti Tesco. Obsahují minerální olej, který nelze používat v potravinářství.

Praha - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před konzumací rozinek společnosti Tesco. Obsahují minerální olej, který nelze používat v potravinářství. Jde o Rozinky Sultana, balení 200 g, s označením data minimální trvanlivosti do 4/2023, šarže L220953V9871. ČTK to dnes sdělil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Laboratorní rozbor v akreditované laboratoři potvrdil přítomnost minerálního oleje, který není potravinářskou látkou a nesmí být v potravinářském výrobku obsažen. Množství nepovoleného oleje činilo 397 mg/kg, a výrobce tak porušil nařízení Evropského parlamentu a Rady o potravinářských přídatných látkách.

Inspektoři SZPI nařídili společnosti Tesco Stores ČR a.s., aby uvedenou šarži potraviny neprodleně stáhla z tržní sítě. Spotřebitelům, kteří mají uvedenou šarži potraviny doma, inspekce důrazně nedoporučuje její konzumaci.

Informace o zjištění byla notifikována do evropského systému rychlého varování pro potraviny RASFF.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď