J. Zvoníček o Františkově ekonomice: Musíme se naučit řídit jinými hodnotami

J. Zvoníček o Františkově ekonomice: Musíme se naučit řídit jinými hodnotami
26. září 2022 Události Autor: Jana Kuklová

Delegáti symposia Františkova ekonomika, které o víkendu skončilo v italském Assisi, se podpisem smlouvy zavázali vytvářet ekonomiku míru. 

Papež František je vyzval k odvaze opustit fosilní paliva, k vytváření nejen zboží a služeb, ale také práce. Zároveň podtrhl, že do nich vkládá své naděje spojené s úsilím o záchranu planety. Doufá, že právě mladí ekonomové se zaslouží, aby byla světová ekonomika vnímavější k chudým. 

Čeští účastníci symposia chtějí stanovené cíle naplňovat prostřednictvím pořádání seminářů pro středoškoláky, podporou bezobalových obchodů a prací s mladými lidmi bez domova. „Cílem našich snah je ovlivnit směřování ekonomiky, která je v součanosti řízena především hondbou za bohatstvím a hromaděním majetku. Je totiž důležité inspirovt celou společnost k jinému uvažování a k vyznávání hodnot jako je bratrství, solidarita nebo péče. Tyto hodnoty by u nás měly být na prvním místě,” vysvětlil ve vysílání Proglasu koordinátor hnutí Františkova ekonomika v Česku Josef Zvoníček. Poslechněte si celý rozhovor, který s ním vedla moderátorka Alena Šedivá.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony