Souboj nejhorších týmů hokejové extraligy ovládl Litvínov, Karlovy Vary přehrál 4:1. Slaví i Liberec

Hokejisté Liberce využili dnešní předehrávky 10. extraligového kola k prvnímu plnému zisku v sezoně, když deklasovali pod Ještědem České Budějovice 6:1. Bílí Tygři díky tomu vyskočili na druhé místo tabulky o bod za vedoucí Pardubice. V dohrávce 6. kola vyhrál Litvínov v Karlových Varech 4:1 a poslal je za sebe na dno.

Karlovy Vary (Aktualizováno: 21:29 4. 10. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Litvínova

Radost hokejistů Litvínova | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Liberečtí si museli počkat na tříbodový zisk až do osmého utkání sezony, ale ve všech sedmi předchozích dokázali bodovat.

Chci se sejít se všemi extraligovými trenéry, těší se Jalonen. U národního týmu by rád pokračoval i dál

Číst článek

Gólem a dvěma asistencemi se při jejich vysoké výhře blýskl útočník Michal Birner, dvě trefy zaznamenal obránce Uvis Janis Balinskis. Motor naopak po dobrém vstupu do sezony a sérii tří výher neuspěl popáté za sebou.

Severočeši díky vítězství v podkrušnohorském derby po úvodní sérii pěti proher uspěli podruhé za sebou a poslali domácí místo sebe na dno tabulky.

Hostům pomohl k úspěchu nástup do druhé třetiny, kdy z bezbrankového stavu odskočili rychle do vedení 2:0.

První extraligový gól dal v litvínovském dresu mladý útočník Michal Gut, jenž připojil navrch asistenci.

„Mám také velkou radost ze svého první gólu v extralize i ze své první asistence, ale pro mě jsou nejdůležitější tři body. A také to, že jsme se dostali ze dna tabulky. Dnes jsme podali dobrý výkon, postupně se to zvedá a jsme určitě spokojení, že máme tři body,“ řekl Gut.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme