Pastrňák i Krejčí si v NHL připsali po dvou bodech, brankář Vaněček oslavil první výhru za Jersey

Hokejový útočník David Pastrňák skóroval v NHL po asistenci Davida Krejčího a navíc přispěl přihrávkou na vítězný gól k výhře Bostonu 3:1 nad Dallasem. Stejnou bilanci měl i Dominik Kubalík, který s Detroitem podlehl doma New Jersey 2:6. Brankář Devils Vítek Vaněček kryl dvacet střel a připsal si v novém působišti první výhru ve druhém startu od úvodní minuty. Pastrňák (5+7) i Kubalík (4+6) jsou v elitní desítce produktivity NHL.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík

Dominik Kubalík si v šesti zápasech připsal čtyři góly a šest asistencí | Zdroj: Reuters

Pastrňák otevřel ve 13. minutě v přesilové hře skóre střelou bez přípravy z levého kruhu. Na začátku prostřední třetiny vyrovnal Wyatt Johnston, ale ještě před druhou sirénu strhl Boston vedení zpět na svou stranu.

Gól Davida Pastrňáka

Po pasu Pastrňáka se prosadil z pravého kruhu Taylor Hall. Výhru zpečetil Patrice Bergeron při hře Dallasu bez gólmana.

Detroit vstřelil už v čase 2:56 první gól zápasu. Kubalík přihrál z pravé strany bekhendem puk do prostoru před brankou a Dylan Larkin kotouč usměrnil nad Vaněčkovu vyrážečku. New Jersey ale otočilo v rozmezí 12. až 25. minuty na 4:1.

Kubalík snížil ve třetí třetině střelou z mezikruží mezi betony Vaněčka a v klubové historii je prvním hráčem od doby Paula Coffeyho, který si připsal deset bodů v úvodních šesti zápasech za Red Wings. Legendární bek nasbíral v roce 1993 v prvních šesti startech také deset bodů (2+8).

Kubalíka zastihl začátek sezony v dobré formě

New Jersey ale další drama nepřipustilo a konečnou podobu stanovil Jesper Bratt, který se stal se dvěma góly a přihrávkou první hvězdou zápasu.

Devils zvítězili i bez Ondřeje Paláta, který ještě v pondělí odehrál téměř 21 minut, ale v Detroitu nenastoupil kvůli zranění v dolní části těla. Trenér Lindy Ruff řekl, že bližší informace o zdravotním stavu českého útočníka poskytnou den po zápase.

Vaněček si na druhý pokus už s Detroitem poradil. Se stejným soupeřem si po výměně z Washingtonu odbyl před deseti dny premiéru v dresu New Jersey a pustil tehdy pět branek z 22 střel.

Výsledky NHL

Boston - Dallas 3:1, Montreal - Minnesota 1:3, NY Rangers - Colorado 2:3 po sam. nájezdech, Columbus - Arizona 3:6, Chicago - Florida 4:2, Calgary - Pittsburgh 4:1, Detroit - New Jersey 2:6, San Jose - Vegas 2:4, Seattle - Buffalo 5:1, Los Angeles - Tampa Bay 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme