Severní Korea podle Soulu odpálila dvě balistické střely. Dopadly do Japonského moře

Severní Korea odpálila východně od svého pobřeží dvě balistické střely krátkého doletu. Podle agentury Reuters o tom v pátek informovala jihokorejská armáda. Agentura Kjódó uvedla, že dvojice střel dopadla do Japonského moře mimo japonskou výlučnou ekonomickou zónu a nejsou zprávy o tom, že by způsobily škody. Odpálení střel je dalším ze série severokorejských testů zbraní v posledních týdnech.

Pchjongjang/Soul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Severní Korea zkušebně odpálila ze železnice dvojici balistických střel

Severní Korea odpálila východně od svého pobřeží dvě balistické střely krátkého doletu (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Severní Korea k testu přistoupila v době zvýšeného napětí na Korejském poloostrově a několik dní poté, co si s Jižní Koreou vyměnila varovné výstřely v blízkosti sporné západní námořní hranice. Pchjongjang zároveň nelibě nese současná společná vojenská cvičení Jižní Koreje a Spojených států.

Obě Koreje vypálily sérii varovných výstřelů. Země se vzájemně obviňují z narušení námořní hranice

Číst článek

USA a jejich spojenci se obávají, že by Severní Korea mohla brzy provést první test atomové zbraně od roku 2017, píše AP.

Šéf Mezinárodní organizace pro atomovou energii (MAAE) Rafael Grossi ve čtvrtek uvedl, že sedmý severokorejský test jaderné zbraně by byl dalším „potvrzením programu, jenž pokračuje plnou parou vpřed způsobem, který je neuvěřitelně znepokojivý“.

Prvotní informace v pátek hovořily o odpálení jedné severokorejské střely.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme