Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Arsenal vynuloval Chelsea a uhájil vedení v Premier League, Haaland spasil City

Šlágr 15. kola Premier League ovládl Arsenal. "Gunners" totiž gólem Gabriela porazili domácí Chelsea 1:0 a udrželi první místo s dvoubodovým náskokem před Manchestrem City, které penaltou v nastaveném čase zachránil proti Fulhamu uzdravený ostrostřelec Erling Haaland. Úspěšný comeback do anglické nejvyšší soutěže zažil trenér Unai Emery, jehož Aston Villa nečekaně zdolala Manchester United 3:1. Liverpool si odvezl všechny tři body z Tottenhamu, výhru 2:1 zařídil dvěma góly Salah.

Fotbalisté Arsenalu oslavují gól na Stamford Bridge
zdroj: REUTERS

Na Stamford Bridge se do první šance dostali hosté - Ben White střílel z hranice vápna na zadní tyč, ale branku netrefil. Po půl hodině se mohl prosadit Jesus, na Martinelliho centr ovšem těsně nedoskočil.

Arsenal tak otevřel skóre zápasu až v 63. minutě, kdy Sakův centr z rohového kopu propadl až na zadní tyč, kde byl připraven Gabriel a z bezprostřední blízkosti dorazil míč do sítě. Zvýšit vedení mohl Ödegaard, v rychlém protiútoku se však místo přihrávky na volného Martinelliho rozhodl zakončit sám a střílel těsně nad břevno. Chelsea poslední čtyři utkání v lize nevyhrála a v neúplné tabulce je na sedmé příčce.

"Villans" si vyšlápli na United

Aston Villa porazila Manchester United na svém stadionu poprvé od srpna 1995. Pomohl jim k tomu hlavně skvělý úvod, Emeryho svěřenci vedli již po jedenácti minutách 2:0. V 7. minutě se po úniku trefil Bailey a krátce nato skóroval z přímého kopu Digne.

"Red Devils" se vrátili do zápasu těsně před přestávkou, když si střelu Shawa srazil do vlastní sítě Ramsey. Stejný hráč však vstřelil branku i v úvodu druhé půle, tentokrát už ze svého pohledu do správné svatyně. Aston Villa se pod novým trenérem posunula ze sestupových pozic na 13. místo.

West Ham šel v londýnském derby do vedení ve 20. minutě, když skvělá rána Benrahmy zpoza vápna skončila v brance. Crystal Palace vyrovnal v 41. minutě - Eze sebral míč Kehrerovi, předložil jej Zahovi a ten překonal Fabiaňského. Ve čtvrté nastavené minutě se hostům podařilo dokončit obrat, Oliseho střelu si totiž tečoval Cresswell do vlastní sítě.

Newcastle se díky vysoké výhře v Southamptonu 4:1 posunul na třetí místo. Skóre otevřel v prvním poločase Almirón, který je s osmi brankami na pátém místě v tabulce střelců. V druhém dějství přidali branky Wood, Willock a Guimaraes, za domácí korigoval skóre Perraud.

Haaland opět rozjásal Etihad Stadium

"Citizens" se ujali vedení v 16. minutě díky brance Álvareze. Ve 26. minutě ale Cancelo fauloval ve vápně Wilsona, dostal červenou kartu a z pokutového kopu vyrovnal Pereira.

Domácí měli i v oslabení převahu, ale až v úplném závěru zápasu ji využil Haaland. Nejlepší střelec Premier League, který předchozí dvě utkání zmeškal kvůli zranění nohy, přišel na trávník v 64. minutě.

Deset minut nato ještě jeho vedoucí gól neplatil pro ofsajd, ale v nastavení byl ve vápně faulován De Bruyne a norský "tank" se z penalty nemýlil. V probíhající sezoně anglické nejvyšší soutěže si připsal už 18. gól.

Liverpool po dvou ligových prohrách s Leedsem a Nottinghamem zvítězil na hřišti londýnského Tottenhamu. Hlavním strůjcem úspěchu byl egyptský útočník Salah, který vstřelil v první půli dva góly. Nejprve se v 11. minutě po přihrávce Núňeze rychle zorientoval ve vápně, mezi přesilou se dostal ke střele a překonal Llorise.

Před přestávkou pak nejrychleji zareagoval na výkop Alissona, který Dier ve snaze odehrát míč na brankáře prodloužil přímo jemu do běhu a Salah v samostatném úniku přeloboval vyběhnutého gólmana domácích. V druhé půli se Tottenhamu podařilo pouze snížit, Kulusevski posunul míč na Kanea, který s přehledem zakončil.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:

Leeds - Bournemouth 4:3 (3. Rodrigo z pen., 60. Greenwood, 68. Cooper, 84. Summerville - 7. Tavernier, 19. Billing, 48. Solanke), Manchester City - Fulham 2:1 (16. Álvarez, 90.+5 Haaland z pen. - 28. Pereira z pen.), Nottingham - Brentford 2:2 (20. Gibbs-White, 90.+6 vlastní Zanka - 45.+3 Mbeumo z pen., 75. Wissa), Wolverhampton - Brighton 2:3 (13. Guedes, 34. Neves z pen. - 10. Lallana, 44. Mitoma, 83. Gross), Everton - Leicester 0:2 (45. Tielemans, 87. Barnes), Chelsea - Arsenal 0:1 (63. Gabriel), Aston Villa - Manchester United 3:1 (7. Bailey, 11. Digne, 49. Ramsey - 45. vlastní Ramsey), Southampton - Newcastle 1:4 (89. Perraud - 35. Almirón, 58. Wood, 62. Willock, 90.+1 Guimaraes), West Ham United - Crystal Palace 1:2 (20. Benrahma - 41. Zaha, 90.+4 Olise), Tottenham - Liverpool 1:2 (70. Kane - 11. a 40. Salah)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články