Hlavní navigace

Twitter začal nabízet placenou verzi s ikonou ověřeného profilu za 8 dolarů měsíčně

5. 11. 2022

Sdílet

Twitter - mobilní aplikace - ruka Autor: Depositphotos

Nová verze aplikace Twitteru pro iOS přichází s dražší verzí předplatného Twitter Blue. Za 7,99 USD měsíčně  (v přepočtu cca 196 Kč) nabízí mimo jiné modrou ikonu ověřeného profilu, kterou dosud mohly získat pouze účty se skutečně ověřenou identitou. 

Vyplývá to z poznámek k vydání aktualizace aplikace pro iOS (na verzi 9.34.3). Na novinku upozornil server TechCrunch. Kdy se nabídka objeví i ve verzi pro Android není jasné.

Nové předplatné ale zatím reálně nefunguje, upozornila na Twitteru produktová manažerka Esther Crawfordová

AKTUALIZACE 7. 11.:Podle New York Times Twitter nové předplatné zprovozní až po volbách do amerického Kongresu, které se konají v úterý 8. listopadu.

Aplikace pro iOS nicméně už od aktualizace obsahuje některé změny: v panelu Oznámení je například záložka Ověření, na které se zobrazují reakce či zmínky od ověřených profilů.

Text u aktualizace na novou verzi předpolatného

Autor: screenshot, Lupa.cz

Předplatné Twitter Blue je dostupné jen pro uživatele v USA, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu. V Česku si jej zatím pořídit nejde.

K dalším výhodám předplatného, které mají podle upozornění přijít brzy, má patřit už dříve zmiňovaná možnost publikovat delší videa, prioritní řazení předplatitelových tweetů v odpovědích zmínkách nebo ve vyhledávání nebo zobrazování menšího množství reklam (podle oznámení má být reklam jen polovina a mají být „dvakrát relevantnější“).

Twitter, který minulý týden ovládl miliardář Elon Musk, zároveň prochází drastickým snižováním počtu zaměstnanců. Podle dostupných odhadů jich bvla propuštěna asi polovina. Firma k redukci nevydala žádné oficiální stanovisko, Musk jen tweetl, že propouštění je nutné, protože firma ztrácí 4 miliony dolarů denně.

Podle dostupných zpráv propouštění neproběhlo příliš hladce. Řada zaměstnanců se o ukončení pracovního poměru dozvěděla například tak, že se nemohli přihlásit do firemních systémů.

Chcete mít každé ráno v mailu přehled aktuálních článků z Lupy? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze i týdenní přehled nebo také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 11. 2022 0:50

    turista

    Podle dostupných zpráv propouštění neproběhlo příliš hladce. Řada zaměstnanců se o ukončení pracovního poměru dozvěděla například tak, že se nemohli přihlásit do firemních systémů.

    To ale neznamená, že to neprobíhá hladce. Tohle je v USA celkem běžné. Zaměstnanec přijde bez varování o firemní účty, aby nemohl škodit. Pak mu teprve dají výpověď a pak je ještě po dobu výpovědní lhůty (obvykle 14 dní) zaměstnancem, dostává mzdu, ovšem do práce nesmí.

  • 8. 11. 2022 12:55

    Uncaught ReferenceError:

    takhle to funguje i u nás ve spoustě společností. V bankách se už objevilo několik úniků informací od vyhozených lidí, takže to dělají podobně, zablokují přístup a výpověď ti pak oznámí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).