Fiorentina s Barákem zahájí play off Evropské konferenční ligy proti Braze

foto Losování Evropské konferenční ligy. Na snímku bývalý český hráč Vladimír Šmicer v Nyonu ve Švýcarsku 7. listopadu 2022.

Nyon - Fotbalisté Fiorentiny s reprezentačním záložníkem Antonínem Barákem narazí ve 2. kole Evropské konferenční ligy na portugalskou Bragu. Norské Bodö/Glimt, ve kterém působí osmnáctiletý obránce Lucas Kubr, se utká s Lechem Poznaň.

Další dvojice úvodní fáze play off tvoří Karabach - Gent, Trabzonspor - Basilej, Lazio Řím - Kluž, AEK Larnaka - Dnipro, Šeriff Tiraspol - Partizan Bělehrad a Ludogorec Razgrad - Anderlecht. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

Postupující týmy z 2. kola se připojí k osmi vítězům skupin, kteří v Evropské konferenční lize prošli přímo do osmifinále. Vyřazovací fáze začne 16. února, odvety jsou na programu o týden později. Finále se odehraje 25. května v pražském Edenu.

Dnešní los už se netýkal českých zástupců v hlavní fázi soutěže. Pražská Slavia obsadila ve skupině G třetí místo a nepostoupila, Slovácko bylo v "déčku" poslední.

Los 2. kola fotbalové Evropské konferenční ligy

Karabach - Gent, Trabzonspor - Basilej, Lazio Řím - Kluž, Bodö/Glimt (Kubr) - Lech Poznaň, Braga - Fiorentina (Barák), AEK Larnaka - Dnipro, Šeriff Tiraspol - Partizan Bělehrad, Ludogorec Razgrad - Anderlecht.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 6.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pondělí 6. května 2024

Očekáváme v 03:00 10°C

Celá předpověď