Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Primátorky

Příbram zakončila druholigový podzim remízou s Chrudimí, Vyškov poskočil na druhé místo

Příbram v 16. kole druhé ligy remizovala doma 1:1 s Chrudimí a podzimní část sezony zakončila na špici tabulky. Možnost dotáhnout se na Středočechy nevyužila Líšeň, která prohrála ve Varnsdorfu. Na druhé místo se vyhoupl Vyškov vítězstvím 3:1 nad B-týmem Sparty.

Příbram remizovala s Chrudimí
zdroj: Facebook FK Viagem Příbram

Příbram naposledy prohrála v lize před 13 zápasy právě s Chrudimí, porážku ze začátku srpna jí ale dnes neoplatila. Po trefách Harušťáka a domácího Sakaly z první půle k tomu měl přitom ideální příležitost po změně stran nejlepší střelec soutěže Wágner, z pokutového kopu ale brankáře Flodera nepřekonal. Chrudim si bodem zajistila přezimování v horní polovině tabulky.

Po dvou porážkách 0:3 se první výhry pod koučem Smetanou dočkala Jihlava, která zvítězila 2:1 na hřišti Olomouce B. Domácí poslal do vedení z penalty Zlatohlávek, ve druhé půli ale skóre otočili Tureček se Selnarem. Zlatohlávek mohl srovnat z dalšího pokutového kopu v 82. minutě, tentokrát ale trefil tyč.

Vyškov v Drnovicích poslal do vedení už v páté minutě Vintr a krátce po změně stran přidal druhý domácí gól Lacík. V 83. minutě snížil Horák, ale poslední slovo měl těsně před koncem Kanakimana. Burundský útočník se prosadil ve třetím kole po sobě a devátým gólem v sezoně se vyrovnal příbramskému Wágnerovi a vlašimskému Suchanovi v čele tabulky střelců. Sparťanská rezerva prohrála čtvrté z posledních pěti utkání v soutěži.

Dukla na Julisce uzavřela nepovedený podzim remízou 1:1 s Opavou. Obě branky padly okolo 60. minuty. Domácím Pražanům zařídil vedení Jihokorejec Kim Sung-pin, krátce nato odpověděl Šigut. Svěřenci trenéra Rady, kteří před sezonou patřili k největším aspirantům na postup, jsou až dvanáctí. Opavě patří 10. příčka.

Prostějov remizoval v Třinci 2:2 a sérii bez porážky protáhl na šest kol, přestože hrál od 41. minuty bez vyloučeného Gáče. Dvakrát skóroval hostující Elbel, ale jednou zamířil do vlastní branky.

Fotbalisté Slavie B remizovali s Táborskem 2:2 a podzimní část sezony zakončili na posledním místě. Dno tabulky opustila Vlašim díky výhře 2:1 nad Karvinou. Líšeň nevyužila možnost bodově dotáhnout lídra soutěže Příbram a po porážce 0:2 ve Varnsdorfu zůstala třetí.

Slávisté se v Xaverově ujali vedení v páté minutě zásluhou Šuberta, o deset minut později odpověděl Babacar. Zkraje druhého poločasu Trédl trefil tyč, a tak se domácí dočkali druhé branky až v 67. minutě po Šmigově střele. Jihočechům remízu zachránil Senegalec Babacar po rychlém brejku. "Béčko" Slavie ztrácí dva body na první nesestupové místo, předposlední je v tabulce rezervní mužstvo Sparty.

Vlašim se prosadila už v sedmé minutě zásluhou Hoška, za necelou čtvrt hodinu odpověděl Krčík, který ale v 73. minutě Karvinou oslabil vyloučením po druhé žluté kartě. Chvíli nato zužitkoval přesilovku domácích Nigerijec Solomon. Středočeši neprohráli v šestém kole po sobě a poskočili na 12. příčku.

O triumfu Varnsdorfu nad Líšní rozhodl dvěma góly Radosta, který se prosadil v obou poločasech. Domácí v soutěži zvítězili po třech zápasech a ze čtvrtého místa tabulky ztrácí na dnešního soupeře bod.

16. kolo druhé fotbalové ligy:

Příbram - Chrudim 1:1 (1:1)

Branky: 34. Sakala - 15. Harušťák. Rozhodčí: Szikszay - Mokrusch, Ratajová. ŽK: Švestka, Musil - Floder, Míka. Diváci: 567.

Sigma Olomouc B - Jihlava 1:2 (1:0)

Branky: 43. Zlatohlávek z pen. - 53. Tureček, 67. Selnar. Rozhodčí: Ulrich - Matoušek, Bureš. ŽK: Langer, Tureček - Vedral, Soukup, Piško, Peřina, Křišťál, Vepřek. Diváci: 200.

Třinec - Prostějov 2:2 (1:1)

Branky: 26. Omasta, 68. vlastní Elbel - 36. Elbel, 54. Kušej. Rozhodčí: Dorušák - Dresler, Pospíšil. ŽK: Brak, Jursa - Pinc, Koudelka, Píchal. ČK: 41. Gáč (Prostějov). Diváci: 455.

MFK Vyškov - Sparta Praha B 3:1 (1:0)

Branky: 5. Vintr, 55. Lacík, 90.+1 Kanakimana - 83. Horák. Rozhodčí: Kotala - Kotík, Žurovec. ŽK: Fofana, Alégué - Váňa, Ševinský. Diváci: 1024.

Dukla Praha - SFC Opava 1:1 (0:0)

Branky: 62. Kim Sung-pin - 65. Šigut. Rozhodčí: Rouček - Volf, Poživil. ŽK: Holiš - Helebrand, Kramář, Šigut, Černín (trenér brankářů). Diváci: 832.

Slavia Praha B - Táborsko 2:2 (1:1)

Branky: 5. Šubert, 67. Šmiga - 15. a 80. Babacar. Rozhodčí: Opočenský - Kotalík, Leška. ŽK: Planka - Babacar, Bederka. Diváci: 395.

Varnsdorf - Líšeň 2:0 (1:0)

Branky: 36. a 63. Radosta. Rozhodčí: Zaoral - Dobrovolný, Lakomý. ŽK: Schön, Zbrožek - Sokol, Laczkó, Čermák. Diváci: 525.

Vlašim - Karviná 2:1 (1:1)

Branky: 7. Hošek, 75. Solomon - 21. Krčík. Rozhodčí: Kvítek - Šimáček, Mojžíš. ŽK: Onije, Heppner, Halinský, Hyský (trenér) - Zedníček, Krčík, Ezeh. ČK: 73. Krčík (Karviná). Diváci: 402.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články