24. listopadu 2022 • 22:20

SESTŘIH: Brazílie - Srbsko 2:0. Favorit uspěl, Richarlison dal nádherný gól

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazílie se rozehřívala ve svém úvodním vystoupení na MS pomalu, ale nakonec zlepšeným výkonem ve druhé půli a dvěma trefami Richarlisona dokázala přetlačit houževnaté Srby 2:0. Kanárci měli i další příležitosti, do tyče pálil Alex Sandro a několik velkých šancí zlikvidoval srbský gólman Vanja Milinkovič-Savič. Brazilci přesto vstoupili do turnaje vítězně a připsali si první tři body do tabulky skupiny G.



„Kanárci“ porazili Srby stejným výsledkem jako ve skupině minulého MS. Brazilci ve druhém utkání v pondělí vyzvou Švýcarsko, které na úvod zdolalo 1:0 Kamerun. Africký tým ve stejný den změří síly se Srbskem. Do vyřazovací fáze postoupí první dva celky z každé skupiny.

Brazilská reprezentace, kterou bookmakeři před turnajem pasovali do role největšího favorita na zlato, nastoupila v hodně ofenzivní sestavě. Od začátku byla aktivnější, ale srbská obrana v první půli většinou fungovala dobře.

Neymar střelou přímo z rohu nepřekvapil Vanju Milinkoviče-Saviče. Srbský brankář poté včasným vyběhnutím znemožnil zakončení Viníciusovi a chytil i nepříliš razantní střelu Raphinhy.

Křídelník Barcelony těsně po změně stran sebral míč chybujícímu Gudeljovi, ale zblízka opět nepřekonal Vanju Milinkoviče-Saviče. Brazilci stupňovali tlak. Nepokrytý Neymar z voleje minul branku, Alex Sandro z dálky napálil tyčku.

„Kanárci“ se před více než 88 tisíci diváky dočkali první trefy v 62. minutě. Viníciusovu střelu vyrazil srbský gólman před sebe a do té doby nevýrazný Richarlison z dorážky nezaváhal.

Ofenzivní hráč Tottenhamu zvýšil za 11 minut možná nejkrásnější brankou dosavadního průběhu katarského turnaje. Richarlison od Viníciuse převzal míč, předkopnul si ho a střelou přes hlavu zakončil k tyči. Stylově tak oslavil svůj debut na mistrovství světa.

Brazílie - Srbsko: Nádherný gól Richarlisona pojistil kanárkům vedení, 2:0
Video se připravuje ...

Dominantní Brazilci mohli přidat ještě další branky. Casemiro však zamířil do břevna a střídající Fred s Rodrygem nepřekonali Vanju Milinkoviče-Saviče. Jihoamerický gigant, který vyhrál světový šampionát naposledy před 20 lety, tak protáhl sérii bez porážky na 16 utkání. Srbové prohráli po šesti zápasech.

Góly

Domácí: 62. Richarlison, 73. Richarlison

Hosté:

Sestavy

Domácí: Alisson – Danilo, Thi. Silva (C), Marquinhos, Sandro – Casemiro, Paquetá (75. Fred), Neymar (79. Antony) – Raphinha (87. Martinelli), Richarlison (79. Jesus), Vinícius Júnior (75. Rodrygo).

Hosté: V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković (57. Radonjić), Lukić (66. Lazović), Gudelj (57. Ilić), Mladenović (66. Vlahović) – Tadić (C), A. Mitrović (83. Maksimović), S. Milinković-Savić.

Náhradníci

Domácí: Weverton, Ederson, Bremer, Militao, Telles, Fred, Fabinho, Guimarães, Antony, Jesus, Martinelli, Pedro, Rodrygo, Alves, Ribeiro

Hosté: Dmitrović, Rajković, Babić, Eraković, Mitrović, Djuričić, Grujić, Ilić, Kostić, Lazović, Maksimović, Račić, Jović, Radonjić, Vlahović

Karty

Hosté: Pavlović, Gudelj, Lukić

Rozhodčí

A. Faghani – M. Mansouri, M. Abolfazli

Stadion

Lusail Stadium.

Návštěva

88 103 diváků

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Brazílie 3 2 0 1 3:1 6
2. Švýcarsko 3 2 0 1 4:3 6
3. Kamerun 3 1 1 1 4:4 4
4. Srbsko 3 0 1 2 5:8 1

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud