Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Svými nedávnými výroky si Dagmar Pecková znepřátelila hned několik kolegů z branže. Operní pěvkyně s hodnocením a kritikou svých kolegů nemá problém, a to i veřejně. Přestřelka mezi ní a Andreou Kalivodovou (46), ve které došlo i na slova o žalobě, vznikla na základě komentáře směrem k uskupení 4 Tenoři.

Producent Janis Sidovský, který projekt založil, se nyní k celé kauze vyjádřil. „Protože dostávám od médií dotazy k útokům paní Dagmar Peckové na adresu mého projektu 4 Tenoři, odpovídám zde, víc se ke kauze nebudu vyjadřovat. Pro nezasvěcené: paní Pecková napsala před časem na svém FB profilu, že jsou 4 Tenoři kýč a pak dále se svými příznivci rozebírala jejich pěvecké kvality,“ svěřil se na sociální síti producent Janis Sidovský a partner zpěváka Pavla Vítka.

„Pravdou je, že paní Dagmar Pecková, na rozdíl od sólistů 4 Tenorů, nemá žádné vysokoškolské vzdělání v oboru muzikál, ani, na rozdíl od sólistů 4 Tenorů, za poslední čtvrtstoletí nehrála v žádném světově uznávaném muzikálovém titulu. Projekt 4 Tenoři stojí na hudbě z muzikálů, filmů a na skladbách hitmakera Karla Svobody. Kluci zpívají skladby Bernsteina, Morriconeho, Lloyd Webbera a dalších globálně uznaných autorů s českými texty panů Borovce, Vrby nebo Prostějovského,“ vysvětluje Sidovský.

„Nikdy jsme nepředstírali, že jde o operní projekt, to si paní Pecková, možná kvůli nedostatku vzdělání, prostě popletla,“ dodal Janis Sidovský a vyčetl úspěchy jednotlivých členů uskupení 4 Tenoři, kteří opakovaně získali cenu Thálie v oboru muzikál nebo na ni byli nominováni, působí na scéně Národního divadla a mají úspěchy také v zahraničí.

„Názor paní Peckové je v oblasti muzikálu zcela bezvýznamný a je nám líto, že tak špičková operní zpěvačka zahazuje svoji pověst útočením na kolegy, v jejichž oboru nic nedokázala. Přejeme paní Dagmar Peckové hodně zdraví, radosti a klidu na duši,“ dodal směrem k Dagmar Peckové Janis Sidovský.

Reklama

Další články

Načítám