Peugeot e-208: Až 400 kilometrů jen na elektriku

Tagy:  Peugeot e-208, elektromobil, novinka, dojezd, Nissan, Renault, Dacia, Kia

Sponzorované odkazy:

Peugeot e-208: Až 400 kilometrů jen na elektriku

Nový elektromotor, který má umožnit ujet až čtyři sta kilometrů bez nutnosti dobíjet bude od příštího roku pod kapotou stoprocentně elektrického Peugeotu e-208.

Poslední optimalizaci zaznamenala plně elekrická verze modelu 208 na konci minulého roku, tehdy se dojezd zvýšil o 22 kilometrů. Příští rok přibude dalších 38, kromě toho se zvedne maximální výkon ze 136 na 156 koní, současně se sníží průměrná spotřeba energie na 12 kWh. Jde o hnací ústrojí, které již bylo představené v modelu E-308.

Francouzskou automobilku těší, že si Peugeot e-208 získal přízeň zákazníků. „Od uvedení na trh v roce 2019 bylo vyrobeno téměř 110 000 kusů, ale především je Peugeot e-208 od začátku roku 2022 na čele prodejů elektromobilů segmentu B v Evropě a také nejprodávanějším elektromobilem ve Francii,“ informovala automobilka. I prodej auta lze řešit moderním způsobem a nový Peugeot e-208 zakoupit na internetových stránkách značky. Aktuální ceník nabízí dvě verze výbavy, obě se vejdou pod milion.

Peugeot e-208 nabízí tři jízdní režimy, motorista si může vybrat ECO, NORMAL nebo SPORT a tím zvýšit dojezd nebo naopak výkon. Rekuperaci pak lze zvýšit pomocí režimu BRAKE, vůz pak po uvolnění plynového pedálu rychleji zpomaluje, a to se třeba v kopcích může hodit.

Vůz bude mít novou účinnější vysokonapěťovou baterii s kapacitou 51 kW. Samozřejmě zůstávají novinky poslední evoluce, kterými bylo například tepelné čerpadlo maximalizující účinnost vytápění a klimatizace nebo pneumatiky třídy A+. Tato vylepšení nejvíce pomohla při nízkých venkovních teplotách, při reálném používání vozu v městském provozu a při teplotách kolem nuly se dojezd zlepšil až o čtyřicet kilometrů.

Vůz má k dispozici dva typy palubních nabíječek, které pokrývají všechny způsoby použití a všechna řešení nabíjení. Standardně bude vůz nabíjený jednofázovým proudem 7,4 kW, za příplatek je pak možné mít zařízení pro nabíjení třífázovým proudem 11 kW. U rychlonabíjecí stanice 100 kW se dá dostat z dvaceti na osmdesát procent kapacity baterie za necelých pětadvacet minut. Aplikace MyPeugeot pak umožňuje komunikovat s autem a naprogramovat nabíjení nebo třeba na dálku přednastavit teplotu v autě.

Peugeot e-208 se má v příštím roce dočkat dalších vylepšeních, po kterých zvládne až 400 kilometrů bez dobíjení. Foto: P Automobil Import s.r.o.Peugeot e-208 se má v příštím roce dočkat dalších vylepšeních, po kterých zvládne až 400 kilometrů bez dobíjení. Foto: P Automobil Import s.r.o.

Elektromobilům se nyní věnují prakticky všechny velké automobilky a výběr stoprocentně elektrických alternativ pro Peugeot e-208 je značný. Může to být Nissan Leaf, který patřil v této oblasti k průkopníkům a jeho poslední generace se dá koupit pod devět set tisíc. Velmi populární zejména v Evropě je další tradiční model, Renault Zoe. Ten je za dobrou cenu a i proto byl loni na starém kontinentu druhý nejprodávanější za Teslou Model 3.

Nová 500 od Fiatu pak slibuje až 460 kilometrů v městském cyklu WLTP. V oblasti elektromobilů je pak silná Kia. Z její nabídky lze vybrat model Niro EV. Ta se nabízí také ve verzi hybrid nebo plug-in hybrid. Cenovým hitem pak je jednoznačně Dacia Spring, jejíž cena začínala pod půl milionem. Nyní tuto hranici již mírně překročila, stále se ale jedná o skvělý poměr ceny a kvality, auto podle výrobce nabízí kombinaci obratnosti městského vozu a odolnosti SUV.

Článek Peugeot e-208: Až 400 kilometrů jen na elektriku byl publikován 28. listopadu 2022 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...