Dnes Úterý - zatazeno 14°C
Zítra Středa - obcasny-dest 16°C
Úterý 7. 5. 2024
Svátek má Stanislav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha se opět plní turisty, během Vánoc jich má dorazit půl milionu
Během adventu tradičně nebývá k hnutí na Staroměstském náměstí, kde probíhají trhy. Foto: se svolením Traga

Praha se opět plní turisty, během Vánoc jich má dorazit půl milionu

Praze se daří nahradit výpadek ruských turistů. Městská marketingová společnost Prague City Tourism (PCT) odhaduje, že do metropole přijede strávit Vánoce, které patří v Praze k hlavní turistické sezoně, až půl milionu cestovatelů. Informovala o tom mluvčí PCT Klára Janderová.

Podle dostupných dat je podle PCT patrné, že se úspěšně daří nahrazovat výpadek tradičních návštěvníků z Ruska například i domácími hosty nebo cestovateli z Nizozemí, Německa a Polska.

„S očekáváním jsme tento rok vyhlíželi čísla počtu cestovatelů, kteří do metropole zavítají s ohledem na dobíhající pandemii a válečný konflikt na Ukrajině. Podle aktuálních dat jsme na 70 až 75 procentech roku 2019 – to je pro město ideální stav vzhledem k overturismu minulých let. Navíc je vidět, že zacílením na jiné zdrojové trhy jsme úspěšně dokázali nahradit absenci turistů z Ruska,” sdělil předseda dozorčí rady PCT Petr Zeman.

Anketa

Je vám během adventu dobře v centru Prahy?

23.1%
(23.1%)
73.1%
(73.1%)
3.8%
(3.8%)
Rusové tradičně tvořili početnou skupinu zahraničních návštěvníků. Tomu je přizpůsobená i připravená vánoční kampaň, která láká návštěvníky na unikátní magickou atmosféru prosincové Prahy a pečlivě vybraný program, propagující tradiční a autentický způsob slavení Vánoc.

Kampaň běží v sousedních zemích a v Nizozemí, Itálii a Španělsku. Společnost ji poprvé financuje čistě z vlastních zdrojů a vyhradila na ni 700 tisíc korun. 


Autor: Jan Puci

Hasiči Prahy 1 ochlazovali běžce při maratonu

Včera ve 23:22

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Prahy 1 byla nasazena při nedělním Pražském mezinárodním maratonu. Využili svou záchranářskou techniku a vybavení jednak pro chlazení běžců přímo na trati a také pro zdravotnickou pomoc při případném kolapsu některého...

Záchranáři na maratonu ošetřili 52 lidí

Včera v 09:12

Záchranáři během nedělního pražského maratonu ošetřili 52 lidí. Čtyři z nich převezli do nemocnice, informovala  záchranná služba hlavního města na síti X.

Festival United Islands of Prague navštívilo přes 45 tisíc lidí

5. května 2024 ve 14:06

Více než 45 000 návštěvníků zaplnilo od středy do soboty pražský Střelecký ostrov, Slovanský ostrov, Náměstí Václava Havla, Janáčkovo nábřeží a desítku klubů po celé Praze. Během čtyř dní festivalu United Islands of Prague zahrálo na 23 scénách víc než sto umělců z celé Evropy. Hlavní scéna byla...

Veteráni vyrazili z Prahy do Atén

4. května 2024 ve 13:14

V druhém ročníku akce Oldtimer Express vyrazilo v sobotu ráno z Prahy 43 posádek veteránů, historických aut v zachovalém stavu na cestu po Evropě. Bude mít pět zastávek a skončí v Aténách. Organizátor Josef Zajíček, který je i jedním z účastníků, řekl ČTK, že nejde o závod a cílem je dojet...

Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

4. května 2024 ve 12:04

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionu korun na fungování služeb péče o děti v dětských skupinách. Jedná se o první třetinu přiznané částky pro rok 2024 a prostředky přiznané v rámci zúčtování příspěvku na provoz za 3. třetinu...

Další články
Nahoru