Zastřelil družku a dvouletého syna. Policisté prozradili detaily masakru v Čakovicích

Místo tragédie v Čakovicích

Psycholog k možnému důvodu masakru v Čakovicích

Tři mrtví, které policie nalezla v sobotu u pražské cyklostezky mezi Čakovicemi a Letňany, byli podle kriminalistů čtyřiatřicetiletý muž, jeho o dva roky mladší družka a jejich dvouletý syn. Prozatímní zjištění vyšetřovatelů nasvědčují tomu, že se na místě stala dvojnásobná vražda a následná sebevražda. Policisté to uvedli na Twitteru.

„Čin byl spáchán legálně drženou střelnou zbraní,“ doplnila policie. Případem se zabývá pražské oddělení vražd. „S ohledem na pozůstalé rodiny a vzhledem k citlivosti celého případu nebudeme poskytovat žádné další informace,“ sdělil pražský policejní mluvčí Richard Hrdina

.

Tragédie se přitom stala v místě, kam obyvatelé chodí rádi na procházky. Pomoci už jim nikdo nedokázal. „Každý víkend přesně tou trasou jezdíme, takže mi z toho bylo úplně špatně,“ uvedla jedna z místních. „Je to zvláštní, ale člověk neví, jaké hnutí mysli měli,“ doplnila jiná obyvatelka.

Redakce Krimi zpráv s dotazem na motiv oslovila psychologa, který řeší partnerské vztahy. „První domněnka v těchto případech je, že se jedná o žárlivost. Žena mu mohla říct, že je mu s někým nevěrná nebo že ho chce opustit,“ nastínil psycholog Jeroným Klimeš. „Popřípadě dítě nemuselo být jeho. Mohli si vyřizovat účty, každopádně čekáme, že tam byla nějaká rodinná motivace,“ doplnil Klimeš.

Podle informací CNN Prima NEWS má jít o rodinu, která bydlela v Letňanech. „Ptali se nás, jestli jsme dopoledne nebo odpoledne slyšeli nějaké výkřiky, nějakou hádku nebo něco podobného. To jsme ještě nevěděli, co se děje,“ prozradil soused.

Do konce října se v Česku podle policejních statistik stalo 136 vražd, což je o 31 více než za celý loňský rok. I nadále převažují vraždy motivované osobními vztahy.

Tagy: