NHL: Hertl přispěl k výhře svého týmu dvěma góly, vítězství Caroliny zajistil trefou Nečas

Tomáš Hertl přispěl v NHL dvěma góly ve třetí třetině k výhře San Jose 4:0 v Montrealu a v posledních patnácti zápasech nasbíral 19 bodů (6+13). Carolina i díky trefě Martina Nečase porazila Pittsburgh 3:2 v prodloužení.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nhl_221130-072522_ara.JPG

Obránci Caroliny po vystřelení vítězného gólu v prodloužení | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

Kromě Hertla a Nečase připravil i Lukáš Sedlák dva góly Philadelphie při vítězství 3:1 nad New Yorkem Islanders a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Pavel Zacha a David Krejčí pomohli jednou asistencí k výhře Bostonu 3:1 nad Tampou Bay. Daniel Vladař se podílel třiceti zákroky na vítězství Calgary 6:2 nad Floridou.

Skóre v Montrealu otevřel ve druhé minutě z dorážky Matt Nieto. Na začátku poslední třetiny zvýšil Hertl, který usměrnil v předbrankovém prostoru přihrávku Kevina Labanca do sítě.

Vzápětí se prosadil z úniku Logan Couture a český útočník při hře domácích bez gólmana zpečetil výhru San Jose. Hlavním strůjcem úspěchu byl Kaapo Kähkönen, který zastavil 28 střel a připsal si první nulu od března 2021.

Pittsburgh vedl od páté minuty trefou Sidney Crosbyho, ale Carolina ve druhé třetině otočila. Nečas vyrovnal z dorážky do prázdné branky a připsal si jedenáctý zásah sezony. Druhou branku týmu vstřelil Andrej Svečnikov. Domácí Jake Guentzel poslal zápas gólem v čase 59:02 do prodloužení, které rozhodl Brett Pesce.

Philadelphia vstupovala do utkání se sérií deseti porážek a v oslabení tři proti pěti inkasovala už ve čtvrté minutě první gól zápasu z hole Noaha Dobsona. Flyers ale skóre rychle otočili díky asistencím Sedláka.

Český útočník založil v oslabení rychlý protiútok, který zakončil Travis Sanheim. Při druhé gólové akci vyhrál Sedlák vhazování pro Kevina Hayese, který v poslední minutě i pojistil výhru Flyers svou druhou brankou v zápase.

O výhru Bostonu se zasloužil Taylor Hall, který ve druhé minutě otevřel skóre a na začátku třetí třetiny i za asistence Zachy vstřelil gól na 2:1. Uklidňující třetí branku přidal Brad Marchand po přihrávce Krejčího při power play Tampy Bay.

Bruins tak zvítězili doma i ve třináctém utkání sezony. David Pastrňák vyšel naprázdno a jeho bodová série se zastavila na devíti zápasech (6+6).

Vladař po minulém startu přiznal, že jej frustruje, že s ním v brance Calgary prohrává. Tentokrát se český gólman dočkal podpory útoku, kanadský klub vedl už ve třinácté minutě 3:0. Vladař si v sedmém startu sezony připsal druhou výhru a stal se třetí hvězdou zápasu.

Předčili jej pouze Jonathan Huberdeau a Rasmus Andersson, kteří dosáhli shodné bilance 1+1.

Výsledky NHL

San Jose – Montreal 4:0, Carolina – Pittsburgh 3:2 v prodloužení, Philadelphia – New York 3:1, Boston – Tampa Bay 3:1, Calgary – Florida 6:2

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme