Angličané porazili na mistrovství světa Senegal a zahrají si čtvrtfinále proti Francii

Fotbalisté Anglie si zahrají čtvrtfinále mistrovství světa proti Francii. V osmifinále si stříbrní medailisté z loňského Eura poradili se Senegalem po výsledku 3:0.

Al-Khor (Katar) (Aktualizováno: 21:53 4. 12. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anglický útočník Harry Kane

Anglický útočník Harry Kane | Foto: Lee Smith | Zdroj: Reuters

Semifinlisté posledního šampionátu a finalisté loňského Eura Angličané byli proti mistrům Afriky jasnými favority a hned od úvodních minut to bylo znát. Senegalci ale úvodní tlak přežili a začali sami hrozit.

2018: Pořadatelství jako snaha zlepšit image vlastní země. Šampionáty v Rusku a Kataru spojuje mnohé

Číst článek

Ve 22. minutě se v dobré pozici ocitl Dia, anglická obrana ale jeho šanci se štěstím ustála. Stejný hráč pak měl ještě zajímavější možnost o pár minut později, tentokrát ale ztroskotal na brankáři Pickfordovi, který jeho střelu skvěle vyrazil.

Senegalce mrzely neproměněné šance o to víc, že v závěru prvního poločasu dostali od Anglie dva tvrdé direkty. Nejdřív se ve 38. minutě po rychlém brejku prosadil Jordan Henderson a těsně před koncem nastavení pak na 2:0 zvýšil svým prvním gólem na turnaji Harry Kane.

Senegalské naděje na zvrat utichly záhy po přestávce a postaral se o to Bukayo Saka, který poslal do sítě míč po přihrávce Fodena.

Pak už se hrál spíš fotbal bez větších šancí a zápas se spíš dohrával. Senegalci se snažili vstřelit aspoň jeden čestný gól, Angličané ale byli klidní a trpělivě bránili, takže se africký tým do dobrých pozic skoro nedostával.

Anglie tak nakonec bez větších problémů porazila Senegal 3:0 a může se těšit na čtvrtfinále. V něm ostrovní tým narazí na úřadující šampiony z Francie, kteří v neděli odpoledne vyřadili Polsko.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - osmifinále (Chúr):
Anglie - Senegal 3:0 (2:0)
Branky: 38. Henderson, 45.+3 Kane, 57. Saka. Rozhodčí: Barton - Morán (oba Salv.), Nesbitt (USA) - Fischer (video, Kan.). ŽK: Koulibaly (Sen.). Diváci: 65.985.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme