Chotěboř - Oficiální stránky Odkaz na titulní stránku


Nové jízdní řády autobusů a vlaků a mimořádné číslo ECHA s jízdními řády

Text dokumentu

V neděli 11. prosince 2022 vstoupí v platnost nové jízdní řády autobusů a vlaků pro rok 2023.

Regionální autobusové linky zaznamenaly na Chotěbořsku větší změny k 12. červnu, resp. k 1. září letošního roku, a proto nyní k výraznějším změnám nedochází.

Linka 600370 Chotěboř – Křemenice – Horní Bradlo – Rušinov (dopravce Arriva autobusy, a. s.) nebude nově provozována v úseku Horní Bradlo – Rušinov (a opačně). Šlo o úsek financovaný od září obcemi, které již dále tyto spoje objednávat nebudou. V souvislosti s tím se jízdní řád uvedené linky vrací do podoby před zavedením nyní rušených spojů, tedy do podoby k 31. srpnu 2022.  První ranní spoj z Chotěboře do Horního Bradla pojede o 20 minut později (z Chotěboře, žel. st. bude vyjíždět v 5.50 a do Horního Bradla dojede v 6.25); k drobným časovým posunům v řádu minut dochází dále na obou ranních spojích z Horního Bradla do Chotěboře.

Nově bude do Ždírce nad Doubravou zajíždět linka 620037 Hlinsko – Chrudim – Pardubice (dopravce Arriva autobusy, a. s.). Půjde o dva spoje Pardubice – Hlinsko, provozované v pracovních dnech (kromě 23. – 30. 12. 2022), které pojedou z Trhové Kamenice do Hlinska přes Údavy, Ždírec nad Doubravou (zastávka Cukrárna DIPP), Kohoutov, Benátky a Chlum, a to v těchto časových polohách:

Pardubice, aut. nádr. 13.40 – Chrudim aut. st. 14.04 – Ždírec n. D. 14.50 – Hlinsko 15.05

Pardubice, aut. nádr. 17.25 – Chrudim aut. st. 17.48 – Ždírec n. D. 18.30 – Hlinsko 18.50

V případě prvého spoje lze ze Ždírce (zastávky Cukrárna DIPP) pokračovat ve 14.57 linkou 600350 do Chotěboře (mimo prázdnin); v obou případech lze naopak dojet linkou 600200 z Chotěboře do Ždírce a spoji nově zajíždějícími do Ždírce pokračovat ve směru Hlinsko.

            Z dálkových linek budou v příštím roce naším regionem projíždět tři linky. V Chotěboři a Ždírci nad Doubravou bude zastavovat tradiční linka 610001 Hradec Králové – České Budějovice (v rozsahu jeden pár spojů každý den; dopravce Car-Tour, spol. s r. o.), ve Ždírci nad Doubravou a Krucemburku linka 610004 Hradec Králové – Žďár nad Sázavou – Brno (v rozsahu jeden pár spojů v pondělí, čtvrtek, pátek a neděli; dopravce Enjoy Europe, s. r. o.) a linka 840127 Žďár nad Sázavou – Pardubice (v rozsahu jeden pár spojů v pondělí, pátek a neděli kromě prázdnin; dopravce Zdar, a. s.) s přímým pokračováním všech spojů po lince 840126 z Pardubic do Hradce Králové a opačně. U linky 610001 Hradec Králové – České Budějovice upozorňujeme, že nově nebude přepravovat cestující na vybrané kratší vzdálenosti (aby tak nekonkurovala autobusovým či vlakovým spojům financovaným krajem) – v našem regionu půjde o zákaz jízd ze Ždírce nad Doubravou do Chotěboře a opačně a z Chotěboře do Havlíčkova Brodu a opačně.

Jízdní řád vlaků ČD na trati 238 Havlíčkův Brod – Pardubice zůstává na území Kraje Vysočina beze změn; na území Pardubického kraje (tedy u vlaků navazujících v Hlinsku) dochází pouze k drobným časovým posunům v řádu minut.

I letos bylo vydáno mimořádné číslo Chotěbořského ECHA s jízdními řády, vzhledem k malému počtu změn tentokrát v menším nákladu. Toto číslo bude od pátku 9. prosince 2022 zdarma k vyzvednutí ve vestibulu či na podatelně Městského úřadu Chotěboř (Trčků z Lípy 69), v Informačním centru Chotěboř (Fominova 257) a v prodejně tabáku na náměstí (nám. T. G. M. 199). V elektronické podobě ho najdete také na stránkách města (v sekci Chotěbořské ECHO). Kromě jízdních řádů všech linek obsluhujících správní území obce s rozšířenou působností Chotěboř v čísle najdete i plánky s rozmístěním zastávek na náměstí a na terminálu u nádraží a také tabulky se spoji doporučenými k cestám z náměstí k vlakům či od vlaků na náměstí.

Přílohy

x