Mary Kay ve spolupráci s nadací Arbor Day Foundation chrání kriticky ohrožené lemury a další volně žijící živočichy

Společnost Mary Kay Inc., globální zastánce udržitelného rozvoje a ochrany životního prostředí, ve čtvrtek oznámila dokončení projektu zalesňování na Madagaskaru ve spolupráci s nadací Arbor Day Foundation, Zoo a akváriem Henryho Doorlyho v Omaze a organizací Madagascar Biodiversity Partnership. Oznámení přichází v době, kdy se zástupci z celého světa scházejí v Montrealu na zasedání Úmluvy OSN o biologické rozmanitosti (COP 15), aby řešili krizi světové biodiverzity.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20221208005696/en/

Udržitelné hospodaření v lesích je pro zachování biologické rozmanitosti zásadní. Cílem projektu výsadby 42.000 stromů na jihovýchodě Madagaskaru je zvrátit ničení lesů, které trvá celá desetiletí. Les je domovem kriticky ohrožených lemurů a dalších druhů volně žijících živočichů, které se nikde jinde na světě nevyskytují. Snahy o výsadbu stromů měly také zlepšit odolnost lesa a sousedních komunit.

Nadace Arbor Day Foundation odhaduje*, že během příštích 40 let projekt přinese:

- 10.562 tun čistého oxidu uhličitého (což odpovídá snížení počtu aut na silnicích o 2296).

- 125 tun znečištění odstraněného z ovzduší (což odpovídá množství kyslíku pro 10.500 lidí).

- 2,627.176 galonů ušetřených při odtoku vody (což odpovídá čisté vodě pro 29.854 lidí).

"Díky dopadům tohoto partnerství jsme mohli dosáhnout významného pokroku v jedné z nejkritičtějších lesních oblastí pro biologickou rozmanitost, kde přežití mnoha druhů závisí na těchto stromech," řekla Katie Loosová, provozní ředitelka nadace Arbor Day Foundation. "Společnost Mary Kay i nadále prokazuje svou oddanou podporu posilování lesů, které naše planeta nejvíce potřebuje. Ochrana a zachování našich nejzranitelnějších druhů je pro řešení současné krize biologické rozmanitosti zásadní a my jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat s partnery, kteří tuto hodnotu sdílejí."

Zrovna minulý měsíc společnost Mary Kay oznámila dokončení projektu zalesňování o rozloze 69 akrů, jehož cílem je revitalizace floridské oblasti Econfina Creek Wildlife Management Area ve spolupráci s Arbor Day Foundation. Nadace a společnost Mary Kay ve spolupráci se Severozápadním floridským vodohospodářským okresem vysadily 43.000 borovic dlouhověkých, které pomohou chránit kritické vodní zdroje v okrese Bay County na Floridě. Klíčové přínosy projektu pro životní prostředí a biologickou rozmanitost zahrnovaly: obnovu a zachování primárního zdroje pitné vody pro okres Bay County na Floridě, přesazení původních druhů stromů, které vrátí této oblasti její přirozený stav, a zlepšení životního prostředí pro volně žijící zvířata v oblasti, včetně jelenů, křepelek polních, veverek Shermanových a želv myších.

Letos už společnost Mary Kay vydala také zprávu, v níž podrobně popisuje své dlouholeté partnerství s Arbor Day Foundation. Mary Kay Inc. a nadace společně vysadily více než 1,2 milionu stromů po celém světě, což má měřitelný dopad na životně důležité lesní ekosystémy.

Chcete-li se dozvědět více o závazku společnosti Mary Kay k udržitelnosti, navštivte stránku marykayglobal.com/sustainability a stáhněte si globální strategii udržitelnosti společnosti Mary Kay: Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow.

*Odhady dopadů byly provedeny pomocí i-Tree, nejmodernějšího přezkoumaného softwaru od USDA Forest Service, který poskytuje nástroje pro analýzu městského a venkovského lesnictví a nástroje pro hodnocení přínosů.

O Nadaci Arbor Day

Nadace Arbor Day Foundation byla založena v roce 1972 a stala se největší neziskovou členskou organizací věnující se výsadbě stromů s více než milionem členů, příznivců a vážených partnerů. Za posledních 50 let bylo v čtvrtích, obcích, městech a lesích po celém světě vysazeno téměř 500 milionů stromů Nadace Arbor Day Foundation. Naší vizí je směřovat ke světu, kde jsou stromy využívány k řešení otázek zásadních pro přežití.

Nadace Arbor Day Foundation , jako jedna z největších fungujících světových nadací na ochranu přírody, prostřednictvím svých členů, partnerů a programů vzdělává a stimuluje zainteresované strany a komunity po celém světě, aby se zapojily do jejího poslání sázet stromy, pečovat o ně a oslavovat je. Více informací naleznete na stránkách arborday.org.

O společnosti Mary Kay Inc.

Mary Kay Ashová, jedna z prvních podnikatelek, které pronikly skleněným stropem, založila svou vysněnou kosmetickou společnost v roce 1963 s jediným cílem: obohatit život žen. Tento sen se rozrostl v multimiliardovou společnost s miliony nezávislých prodejců v téměř 40 zemích. Jako společnost zaměřená na rozvoj podnikání se Mary Kay snaží posilovat postavení žen na jejich cestě k ekonomické nezávislosti prostřednictvím vzdělávání, mentoringu, propagace, vytváření sítí a inovací. Mary Kay investuje do vědy, která stojí za krásou a výrobou špičkové péče o pleť, dekorativní kosmetiky, doplňků stravy a parfémů. Mary Kay také věří v bohatší životy dnes pro udržitelnější zítřek a spolupracuje s organizacemi z celého světa, které se zaměřují na propagaci špičkového podnikání, podporu výzkumu rakoviny, prosazování rovnosti žen a mužů, ochranu obětí domácího násilí, zkrášlování našich komunit a povzbuzování dětí, aby šly za svými sny. Více informací se dozvíte na stránkách marykayglobal.com, najdete nás na Facebooku, Instagramu a LinkedInu nebo nás sledujte na Twitteru.

Zobrazit zdrojovou verzi na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221208005696/en/

Kontakty

Mary Kay Inc.

Korporátní komunikace

marykay.com/newsroom

972 687 5332 nebo media@mkcorp.com

Zdroj: Mary Kay Inc.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-příroda-ekologie-kosmetika-Mary Kay

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Chemický a farmaceutický průmysl

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.