Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nepříliš napínavou stíhačku si podmanil opět Johannes Bö. Krčmář dojel dvanáctý

Johannese Thingnese Böa viděli soupeři ve stíhačce v Hochfilzenu naposledy na startu a pak až v cíli. Norská hvězda dominovala závodu a se dvěma chybami ovládla čtvrtý individuální závod v řadě, a to s náskokem 48 vteřin. Z Čechů se nejlépe dařilo Michalu Krčmářovi, který si lepší než konečnou 12. příčku odstřelil dvěma chybami na třetí položce.

Krčmář si vedl skvěle především na trati, kde měl devátý nejrychlejší čas, jen v posledním kole si polepšil ještě o tři místa. Na poslední střelbu by asi rád zapomněl Tomáš Mikyska, který do té doby jel čistý závod. I po dvou chybách v závěru si ale polepšil ze 37. na 29. příčku. Naopak po sprintu osmý Jakub Štvrtecký střelecky vyhořel a s osmi chybami byl až 30. Mikuláš Karlík se do cíle dostal jako poslední.

"Necítím se u střelby úplně uvolněně, všechno jsou hrozně upracovaný rány. Je to škoda, zrovna když to docela jede. Na trati jsem měl kde brát, jen v posledním kole jsem na Fabiena (Clauda) neměl. Do Annecy odjíždím s tím, že jsme dobře připravení, ale musíme to všechno ještě sladit," zhodnotil závod svým tradičně kritickým okem Krčmář.

"Už před startem jsem si udělal myslím něco s dioptrem a musel jsem docela hodně cvakat. Druhá stojka mě mrzela, tam se dalo hodně posunout, to jsem blbec," řekl Štvrtecký.

Za nedostižným Johannesem Bö doběhl s bezmála minutovou ztrátou jeho krajan Sturla Holm Laegreid, o dalších dvacet sekund zpět si pro další stupně vítězů přijel Francouz Emilien Jacquelin. Skvělý závod zažil švýcarský mladík Niklas Hartweg, který z 22. místa poskočil na pátou příčku.

Co se dělo na trati?

Na trať se jako první vrhl suverén dosavadní sezony Johannes Thingnes Bö, a to s obrovským náskokem 43 vteřin na druhého Emiliena Jacquelina a hned v prvním kole ho ještě zvýšil. Skvělou startovní pozici měl Jakub Štvrtecký, z osmého místa po sprintu ztrácel minutu a jedenáct sekund, těsně před ním navíc běžel loňský král SP Quentin Fillon Maillet.

Johannes Bö se se střelnicí nemazal a soupeři ho ani nezahlédli, i Jacquelin se Sturlou Holmem Laegreidem ale ležky vynulovali. To Štvrtecký se poroučel na dvě trestná kola, 150 metrů navíc si neodpustil ani Michal Krčmář a oba Češi se propadli do třetí desítky. Jednou chyboval Mikuláš Karlík, čistě naopak zastřílel Tomáš Mikyska.

Čas vedoucího muže SP rozhodně netrápil a na střelbách si dával záležet, při druhé ležce ale chyboval na spoušti u poslední rány a čistý krajan Laegreid se mu přiblížil na 26 sekund. Krčmář zapsal nulu a poskočil si zpět na své startovní číslo patnáct, dařilo se i Mikyskovi. Štvrtecký si znovu trať prodloužil o dva trestné okruhy.

Krčmář měl výhodu velmi početné skupiny sedmi závodníků a spolu s Fillonem Mailletem se před první střelbou vestoje prokousali na konec elitní desítky. Pak ale český tahoun dvakrát chyboval a desítce mohl zamávat sbohem. To Tomáš Mikyska přidal třetí nulu a odjížděl na 21. místě.

V čele štěstí přálo Johannesovi Bö, protože i se dvěma kalibry odjel s nulou, což nezopakoval Laegreid a stejně jako třetí Jacquelin byl odsouzen k osamocenému běhu i ve čtvrtém okruhu. Muž ve žluto-červeném dresu byl v nedohlednu – o více jak minutu vepředu.

Na poslední položce si Johannes Bö šel ještě prohlédnout trestné kolo, kvalitu sněhu si tam ale nenechali ujít ani jeho nejbližší soupeři. V cíli byl o 48 vteřin dřív než druhý Laegreid, třetí doběhl Jacquelin a čtvrtý jeho krajan Fillon Maillet. Krčmářovi střelba vyšla a do cíle se dostal jako nejlepší z Čechů dvanáctý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články