Michal Krčmář si polepšil ve stíhacím závodě v Hochfilzenu na 12. místo

11. prosince, 2022

Světový pohár v Hochfilzenu se českým biatlonistům povedl. Úspěšnou tečku udělal dnes ve stíhacím závodě 12. Michal Krčmář. Tomáš Mikyska si zase opět posunul své maximum mezi elitou.

Report

Jakub Štvrtecký vjížděl do stíhacího závodu z 8. místa, ale už po ležkách ztratil šanci na další dobrý výsledek. S bilancí 2+2+1+3 se propadl až na 30. místo. V cíli jen smutně rozpažil.

Zaťatou pěst naopak ukázal před Štvrteckým finišující Tomáš Mikyska. Se třemi nulami atakoval elitní dvacítku, po dvou chybách na závěrečné stojce dojel nakonec 29. Své maximum ve Světovém poháru si tak posunul o další tři příčky.

Nejlepším Čechem dnes byl Michal Krčmář, byť ani on nebyl se střelbou 1+0+2+0 spokojený. Díky skvělému běžeckému výkonu (9. čas) si ale zajel nejlepší výsledek v sezóně – 12. místo. Takřka totožný běžecký čas měl dnes i Jakub Štvrtecký.

Bimbo a Kuba mají běžeckou formu

„Necítím se u střelby úplně uvolněný, nejde to samo. Všechny rány jsou hrozně upracované, bojuju s tím. Je to škoda, když to zrovna docela jezdí. Furt jsme ale na začátku sezony a já věřím, že se s tím poperu a půjde to nahoru i ve střelbě,“ řekl Michal Krčmář reportérovi ČT sport.

Pěkné 12. místo, ale Bimbo ví, že má na víc

Poslední z českých biatlonistů Mikuláš Karlík (1+2+2+2) zopakoval 57. místo ze sprintu.

Pošesté v řadě, když počítáme i štafety, vyhrál Johannes Thingnes Bø. Druhý skončil se 48sekundovým odstupem další Nor Sturla Lægreid, který si prohodil pozici s Emilienem Jacquelinem.

Světový pohár má zatím jasného vládce

Co to znamená?

Michal Krčmář drží v celkovém hodnocení 18. příčku a přibližuje se účasti v prvním hromadném startu sezóny. Naopak Jakub Štvrtecký klesl na 28. místo a bude muset v Le Grand-Bornand ještě zabrat. Tomáš Mikyska už je celkově 42.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár se přesune do francouzského Le Grand-Bornand, kde program začíná ve čtvrtek sprintem mužů.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík