Trochu motokros, ale nejsme tu poprvé, komentuje podmínky závodem ve sprintu biatlonista Krčmář

Po finském Kontiolahti a rakouském Hochfilzenu pokračuje Světový pohár v biatlonu ve francouzském středisku Le Grand Bornand. Už ve čtvrtek se na start postaví jako první muži, a to ve sprintu na 10 kilometrů. V posledním předzávodním tréninku je ale na místním stadionu překvapilo silné mrholení a teploty vysoko nad nulou. Tedy počasí, které nemá se zimním sportováním moc společného.

Annecy (Francie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář při tréninku v Kontiolahti

Michal Krčmář při tréninku v Kontiolahti | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Teploty vysoko nad nulou a k tomu silný déšť. Tak takové podmínky přivítaly biatlonisty na místě dalšího Světového poháru ve francouzském La Grand Bornand.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak česká biatlonová výprava hodnotí podmínky Světového poháru ve Francii

„Praporky jsou trochu těžší, takže když fouká víc, musí se připravit cvakat o jeden cvak navíc, než jsou zvyklí,“ popisuje specifika při střelbě v dešti trenér Mathew Emmons, který má ve své sbírce hned tři olympijské medaile.

S českými biatlonisty tak těsně před závody mluví nejenom o technice střelby, ale i koncentraci a soustředění.

„Kluci nejsou úplně spokojeni, ale je to pro všechny stejné. Když mají všichni podmínky stejné, je to příležitost, máme možnost něco dělat – když jsou ostatní naštvaní a my zůstaneme pozitivní, tak máme šanci,“ říká americký kouč českých biatlonistů ke kladnému nastavení mysli, které je důležitým faktorem konečného úspěchu.

Trať jako na olympiádě

Přímo v areálu pak na závodníky čeká rozmanitá trať.

„Je to trochu motokros, ale je to půlka trati nahoru, pak se jede dolů. Je to trochu zvláštní, ale nejsme tady poprvé a ta trať tady taková je. Přirovnal bych ji k Pekingu, kde se jelo v první části hodně nahoru a pak se sjíždělo. Tady je to hodně podobné,“ popsal okruh v Le Grand Bornand Michal Krčmář.

Čtvrteční závod začne ve 14.10 a stanice Radiožurnál Sport ho odvysílá v přímém přenosu.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme