Češi v akci, 15. 12. - Muži pojedou sprint v Le Grand-Bornand, pokračuje IBU Cup

15. prosince, 2022

Sprintem mužů dnes začne poslední Světový pohár v tomto roce. Stejná disciplína se jede také na IBU Cupu v italském Ridnaun, kde budou závodit i ženy.

Už včerejší trénink absolvovali biatlonisté ve francouzském Le Grand-Bornand v dešti. Podle předpovědi by mělo pršet i během dnešního sprintu, s přibývajícím časem by mohla intenzita deště sílit. I proto pojedou favorité v první skupině.

S nepopulární jedničkou vystartuje domácí Quentin Fillon Maillet, Michalu Krčmářovi byla nalosována sedmička. Jakub Štvrtecký už musel do druhé skupiny. Vzhledem k tomu, že jsou čeští muži jen čtyři, museli trenéři nasadit po jednom závodníkovi do každé skupiny.

Předešlý sprint v Hochfilzenu českým barvám vyšel, Štvrtecký obsadil 8. příčku a Krčmář 15. příčku. Naopak před rokem si Češi v Le Grand-Bornand prožili sprint hrůzy, když nikdo nebodoval.

V přímých přenosech na webu eurovisionsports.tv dnes můžete sledovat i závody IBU Cupu s 8 českými účastníky. Jsou mezi nimi Mikuláš Karlík, který dosud závodil ve Světovém poháru, a Kristýna Otcovská, pro kterou to bude první start sezóny. IBU Cupu se více věnujeme v tomto článku.

10:30 – IBU Cup – sprint mužů

14:00 – IBU Cup – sprint žen

14:10 – Světový pohár – sprint mužů

  • Česká čísla: 7 Michal Krčmář, 51 Jakub Štvrtecký, 60 Tomáš Mikyska, 95 Jonáš Mareček
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 14:00 ČT sport, 14:00 Eurosport 1
  • Online výsledky

Karel Halberštádt
Foto: Jaroslav Svoboda