Ken Roczen znovu do žlutého!

Oblíbenec českých fanoušků motokrosu, německý závodník žijící v USA Ken Roczen bude v příští sezoně jezdit – potřetí v kariéře – ve žlutých barvách Suzuki. Pojede nový americký šampionát, který si říká SuperMotocross World Championship.

Roczenovi skončila na konci léta smlouva s americkou Hondou a novou mu Honda nabídla pouze pro superkrosy a nechtěla se s Roczenem zúčastnit letošního superkrosového mistrovství světa FIM. Roczen tak startoval v Cardiffu, Melbourne a v Paříži za soukromý tým.

Čekalo se tedy, na čem bude Roczen jezdit v nové sezoně. Team ProCircuit mu postavil Kawasaki 450 dokonce s jeho jménem na nádrži, ale Roczen se po testech rozhodl podepsat smlouvu s týmem H.E.T. Suzuki. Bude to potřetí v jeho kariéře, kdy bude hájit barvy žluté japonské značky. A je to návrat docela symbolický, protože to byl právě Ken Roczen, kdo získal pro Suzuki zatím poslední superkrosové vítězství – v East Rutherfordu v roce 2016! Dalších šest let Suzuki na vítězství v superkrosu nedosáhla (ještě v roce 2017 vyhrál motokrosový závod v Budds Creeku Justin Bogle). Ostatně neměla v posledních letech žádného špičkového jezdce, ani tovární tým, a její motocykl je již několik let prakticky bez vývoje a jediný, který má ještě roztáčecí pedál – nakopávačku! Dokáže se Roczen i za těchto okolností prosadit?

      

Kawasaki Roczena nezlákala, Suzuki ano!

       

Poslední superkrosové vítězství Suzuki – East Rutherford a Ken Roczen!

Americká superkrosová sezona začíná 7. ledna v kalifornském Anaheimu.

 

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
honza108 přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist