Plnou "parou" vpřed: Mary Kay uděluje šest grantů mladým ženám, které jsou globálními průkopnicemi v oborech STEAM

Globální grantový program a sociální kampaň upozorňuje na mladé ženy, které mění svět prostřednictvím vědy, inovací a boje proti genderovým normám

Společnost Mary Kay Inc. jako globální lídr v oblasti posílení postavení žen a inovativní vědy oznamuje šest příjemkyň grantového programu Young Women in STEAM 2022 za obrovský přínos v oblastech STEAM (steam=pára) po celém světě - věda, technologie, inženýrství, umění a matematika.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20221215005712/en/

Společnost Mary Kay zahájila v roce 2020 grantový program Young Women in STEAM a sociální kampaň, která má pomoci změnit vnímání "tváře vědy" a povzbudit mladé ženy, aby se oborům STEAM věnovaly. Podle UNESCO, Organizace OSN pro vzdělání, vědu a kulturu, zůstávají ženy ve vědeckých oborech ve výrazné menšině a stále jsou nedostatečně zastoupeny v oblastech, jako je výpočetní technika, digitální informační technologie, strojírenství, matematika a fyzika.

"Ve společnosti Mary Kay oslavujeme mladé ženy, které se rozhodly pro vysokoškolské vzdělání a kariéru v oblastech STEAM, protože i nadále pomáháme snižovat rozdíly mezi pohlavími a předsudky ve vědeckých a příbuzných oborech," řekla Dr. Lucy Gildeaová, ředitelka pro inovace, produkty a vědu společnosti Mary Kay Inc. "Není žádným tajemstvím, že ženy jsou v oborech STEAM zastoupeny nedostatečně, a my to chceme pomoci změnit poskytováním účinných grantů, které by mladé ženy motivovaly k pokračování ve studiu oborů souvisejících se STEAM. Naše příjemkyně grantů Young Women in STEAM pro rok 2022 razí cestu po celém světě a pomáhají řešit některé z nejsložitějších problémů lidstva prostřednictvím vědy a inovací. Jsme hrdí na to, že můžeme ocenit jejich přínos a že podporou těchto pozoruhodných mladých žen pokračujeme ve vytrvalém poslání společnosti Mary Kay obohacovat životy žen po celém světě."

Na příjemkyně grantového programu Mary Kay 2022 Young Women in STEAM upozorňují globální kanály sociálních médií společnosti. Tyto ženy obdrží granty ve výši 2500 USD, které jim pomohou v jejich současném nebo budoucím úsilí v oblasti STEAM.

Příjemkyně grantu Young Women in STEAM za rok 2022:

Angela Busheska, 20 let (Makedonie) - Sociální podnikatelka a výzkumnice-inovátorka se pro STEAM nadchla poté, co se v sedmé třídě zapojila do týmu matematické olympiády, kde si zamilovala řešení problémů. Jako vývojářka aplikace EnRoute Busheska pomáhá uživatelům žít udržitelnějším životním stylem tím, že využívá algoritmy strojového učení, a uživatelům tak pomáhá zříci se tzv. fast fashion. Další mladé ženy povzbuzuje, aby se zapojily do oborů STEAM, a těší se, že lidstvo bude technologie STEAM využívat pro větší sociální blaho.

Fengyun Chen, 17 let (Čína) - Její projekty se týkají fyziky a úlohy čisté energie v udržitelnosti životního prostředí. V roce 2017 Chen založila Yun Energy, alianci pro vědecké a technologické inovace, která prostřednictvím kurzů vědecké osvěty a fyziky slouží 20.000 lidem ročně. Se svým otcem provedla 30denní výzkum, který vedl také k vynálezu zařízení pro distribuci vody s energií generovanou geotermální energií a vzduchem 3.0. Věří, že vzdělávání STEAM umožňuje studentům zkoumat praktické nápady prostřednictvím praktických experimentů, které podněcují kreativitu a představivost.

Farzana Alam Eshita, 23 let (Austrálie) - Jako stavební inženýrka a studentka posledního ročníku Monash University v Austrálii se Eshita ve svém projektu zaměřuje na zkoumání vývoje smykových pásů v tříosých pískových pásech pomocí rentgenové počítačové tomografie. Mezi její současné projekty patří také projektování velkých silničních projektů v souladu s australskými normami a vývoj přelomové stavby sportovního komplexu zdůrazňující vynikající architektonický a urbanistický design. Eshita věří, že být ženou v oboru STEAM nabízí řadu výhod, včetně možnosti získat sebevědomí, zlepšit schopnosti řešit problémy a rozvíjet nové vzdělávací a pracovní perspektivy.

Aruna Sherma, 20 let (Německo) - Její projekt se zaměřuje na vývoj alternativní kontrastní látky pro vyšetření magnetickou rezonancí, která by nahradila běžnou látku gadolinium. Jako studentka fyziky pracovala Sherma na vývoji kontrastní látky ve čtyřech různých laboratořích a řada testů na univerzitě v Hamburku ukázala, že je biokompatibilní a při nižším dávkování má silnější účinek při vyšetřeních magnetickou rezonancí než konvenční kontrastní látka. Přestože témata STEAM mohou být pro mnohé odrazující, věří, že rozmanitost je důležitá ve všech oborech, a domnívá se, že ženy jsou stejně jako muži schopné utvářet budoucnost v oblasti technologií a výzkumu.

Jingyuan Xu, 31 let (Německo) - Technoložka přeměny energie a bojovnice za udržitelnou energii působí jako vědkyně na Technologickém institutu v Karlsruhe v Německu. Xu se ve svém výzkumu zaměřuje na udržitelné energetické technologie, které poskytují úsporná řešení v oblasti chlazení, vytápění a energetiky. S nadšením využívá své znalosti a zkušenosti k minimalizaci spotřeby energie v globálním měřítku a snižování emisí CO2. Podle jejího názoru ženy ve STEAM posilují týmového ducha a rozmanitost, která je spojena s inkluzivitou, a zkvalitňují vědu. Povzbuzuje mladé dívky, aby se s nadšením věnovaly oborům STEAM, šly za svým srdcem a světu prospěly průlomovou vědou.

Eizelle Yee, 30 let (Filipíny) - Ekoložka, architektka a podnikatelka Yee je zakládající členkou Pocket Garden, kolektivu pro navrhování veřejných prostor, založeného skupinou dobrovolníků, kteří spoluvytvářejí a navrhují sdílené zelené plochy na Filipínách. Domnívá se, že ženy mají smysl pro detail, který pomáhá organizovaně skloubit umění a vědu. Pokud jde o iniciativy STEAM, má za to, že spolupráce mezi různými kulturami a tradicemi může přinést inkluzivní a relativní výtvory v oblasti vědy, technologie, inženýrství, umění a matematiky.

Další informace o grantovém programu Young Women in STEAM naleznete na adrese https://newsroom.marykay.com/.

O společnosti Mary Kay

Mary Kay Ashová, jedna z prvních podnikatelek, které pronikly skleněným stropem, založila svou vysněnou kosmetickou společnost v roce 1963 s jediným cílem: obohatit život žen. Tento sen se rozrostl v multimiliardovou společnost s miliony nezávislých prodejců v téměř 40 zemích. Jako společnost zaměřená na rozvoj podnikání se Mary Kay snaží posilovat postavení žen na jejich cestě k ekonomické nezávislosti prostřednictvím vzdělávání, mentoringu, propagace, vytváření sítí a inovací. Mary Kay investuje do vědy, která stojí za krásou a výrobou špičkové péče o pleť, dekorativní kosmetiky, doplňků stravy a parfémů. Mary Kay také věří v bohatší životy dnes pro udržitelnější zítřek a spolupracuje s organizacemi z celého světa, které se zaměřují na propagaci špičkového podnikání, podporu výzkumu rakoviny, prosazování rovnosti žen a mužů, ochranu obětí domácího násilí, zkrášlování našich komunit a povzbuzování dětí, aby šly za svými sny. Více informací se dozvíte na stránkách marykayglobal.com, najdete nás na Facebooku, Instagramu a LinkedInu nebo nás sledujte na Twitteru.

Zobrazit zdrojovou verzi na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221215005712/en/

Kontakty

Mary Kay Inc.

Korporátní komunikace

marykay.com/newsroom

972 687 5332 nebo media@mkcorp.com

Zdroj: Mary Kay Inc.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-vzdělání-společnost-kosmetika-Mary Kay

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Chemický a farmaceutický průmysl
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.