Severní Korea odpálila dvě balistické rakety, uvedla jihokorejská armáda. Dopadly do Japonského moře

Severní Korea odpálila směrem k východnímu pobřeží Korejského poloostrova dvě balistické rakety středního doletu. Uletěly přibližně 500 kilometrů, než dopadly do Japonského moře. Žádné škody nezpůsobily. S odvoláním na jihokorejskou armádu a japonskou vládu o tom v neděli informovaly zahraniční tiskové agentury.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongjang (Aktualizováno: 10:02 18. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Severní Korea odpaluje balistickou střelu

Severní Korea odpálila dvě balistické rakety | Zdroj: Reuters

Komunistická země rakety odpálila v padesátiminutovém rozestupu ze severozápadu svého území. Rakety vystoupaly do maximální výšky 550 kilometrů, přeletěly Severní Koreu a skončily v moři. Japonsko test kritizovalo. Ohrožuje podle něj bezpečnost regionu a mezinárodního společenství.

Odpal přišel jen několik dní poté, co Severní Korea otestovala vysoce výkonný motor na tuhé palivo, který jí podle expertů umožní rychlejší a mobilnější odpalování balistických střel.

Země letos navzdory mezinárodním zákazům a sankcím uskutečnila bezprecedentní počet raketových testů, včetně testu mezikontinentální balistické rakety schopné zasáhnout pevninské Spojené státy.

Někteří experti jsou přesvědčeni, že Severní Korea rozšířený arzenál nakonec využije k tomu, aby se domáhala zmírnění sankcí a dalších ústupků ze strany Washingtonu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme