Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel Ladislav Trojan. Herec se dožil 90 let

Ladislav Trojan
Ladislav Trojan
Foto: ČTK/Profimedia

Ve věku 90 let zemřel v neděli herec Ladislav Trojan. Známý herec se proslavil například v seriálu seriálu Tři chlapi v chalupě nebo v dětském zábavném pořadu Kouzelná školka.

"Dnes nad ránem zemřel náš milý táta, herec Ladislav Trojan. Odešel ve spánku, v klidu a míru. Úsměv měl na tváři do poslední chvíle, uvedl na sociální síti jeho syn Ondřej.

Ladislav Trojan se narodil v Praze, už v dětství hrál ochotnické divadlo, věnoval se i baletu. Po vystudování DAMU získal angažmá v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého, kde začínal rolemi milovníků, brzy se ale prosadil i jako představitel komediálních rolí.

Po sedmi letech přešel do Městských divadel pražských, kde setrval až do odchodu na penzi. Po opuštění stálého angažmá pak hostoval na několika scénách. Představil se i v zájezdových představeních, například s Květou Fialovou a Petrem Nárožným v komedii Tři na lavičce.

Filmografie Ladislava Trojana zahrnuje více než 100 položek, častěji než ve filmu točil pro televizi, hlavní role ho ale míjely. Divákům se zapsal do povědomí v populárním seriálu Jaroslava Dietla a Jiřího Hubače z šedesátých let Tři chlapi v chalupě, v němž s Lubomírem Lipským a Janem Skopečkem ztělesnili svéráznou rodinu Potůčkových, která hospodařila bez žen.

Malé děti znají Ladislava Trojana z Kouzelné školky, kterou v letech 2011 až 2018 moderoval jako děda Láďa.

Témata:  Ladislav Trojan úmrtí

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy