V Kyjevě se po půlnoci rozezněl poplach. Obrana podle armády 16 ruských dronů zničila

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na pátek zničila 16 ruských dronů, které útočily na Kyjev. Oznámily to ukrajinské vzdušné síly, které citovala agentura Reuters. Protivzdušný poplach se v ukrajinské metropoli rozezněl kolem 1.00 SEČ.

Kyjev Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škody po raketovém útoku poblíž Kyjeva

Škody po raketovém útoku poblíž Kyjeva | Foto: Valentyn Ogirenko | Zdroj: Reuters

Gubernátor Kyjevské oblasti Oleksij Kuleba uvedl na sociální síti telegram, že Kyjev čelí útoku bezpilotních prostředků. Armádní velitelství v Kyjevě oznámilo, že protivzdušná obrana je aktivní, a vyzvalo obyvatele, aby zůstali v krytech.

Kuleba později informoval, že všechny útočící bezpilotní stroje se podařilo zničit. Cílem ruské akce podle něj byla energetická infrastruktura v okolí hlavního města.

Podle svědků agentury Reuters byly zhruba 20 kilometrů od Kyjeva slyšet výbuchy a střelba protivzdušných systémů.

Server The Kyiv Independent s odkazem na armádu informuje, že protivzdušná obrana zničila také deset bezpilotních prostředků na východě země – v Záporožské a Dněpropetrovské oblasti.

Ukrajina čelila masivnímu vzdušnému útoku i ve čtvrtek. Ruské rakety způsobily mrtvé, raněné, výpadky v dodávkách proudu a další hmotné škody. Kyjev tvrdí, že se mu daří podstatnou část raket zneškodňovat protivzdušnými systémy.

Michaela-Františka Kárná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme