Do Slavie přestupuje Babacar Sy | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přestupuje Babacar Sy

Novou posilou Slavie je senegalský útočník Babacar Sy, který na podzim úspěšně působil v Táborsku. V Edenu podepsal smlouvu do 30. června 2026.

„Babacar nás zaujal už dříve, ale chtěli jsme vidět, jestli zvládne první důležitý krok v adaptaci na český fotbal, což se mu v Táborsku povedlo. Teď ho čeká krok druhý, aby se prosadil v nejvyšší soutěži. Věříme, že do budoucna to bude pro Slavii skvělá investice,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Jsem strašně spokojený, že jsem ve Slavii, že jsem v tak velkém klubu mohl podepsat smlouvu. Splnil se mi sen,“ těší Babacara Sy.

Dvaadvacetiletý senegalský útočník přichází do Slavie z Táborska, kde v létě uspěl na testech. Během podzimní části nasázel ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE pět branek. Celkem třikrát se prosadil proti slávistickému B-týmu, nejprve jednou trefou zařídil domácí remízu 1:1 a na Xaverově dvěma góly vystřelil remízu 2:2.

184 centimetrů vysoký útočník přišel do Táborska přímo z Afriky. Zdobí ho rychlost a přímočarost, může nastupovat na obou křídlech, pod hrotem nebo přímo v útoku. Ve druhé lize nastoupil na podzim do šestnácti utkání, jen v jediném utkání naskočil z lavičky, jinak vždy nechyběl v základní sestavě.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články