Stíhací závod ve Slovinsku ovládla Öbergová, Davidová udržela pátou příčku. Čeští muži se střelecky trápili

Česká biatlonistka Markéta Davidová udržela ve stíhacím závodě Světového poháru v Pokljuce pátou příčku, ze které startovala po výkonu ve sprintu. Od stupňů vítězů ji dělilo přes 12 vteřin. Po čtvrtečním triumfu opět zvítězila Švédka Elvíra Öbergová. V závodě mužů kraloval suverenní Nor Johannes Thingnes Bö. Češi se trápili a nejlepší z nich byl jednadvacátý Michal Krčmář.

Aktualizujeme Pokljuka (Slovinsko) (Aktualizováno: 15:50 7. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédská biatlonistka Elvíra Öbergoá,

Švédská biatlonistka Elvíra Öbergoá, | Foto: Darko Bandic | Zdroj: ČTK / AP

Z vítězství se radovala Švédka Elvira Öbergová, která porazila o 17,8 sekundy jednou chybující Italku Dorotheu Wierererovou. Třetí byla vedoucí žena seriálu Julia Simonová z Francie. Na vítěznou Öbergovou ztratila Davidová 34,7 sekundy a v průběžném pořadí seriálu si polepšila na sedmé místo.

Kariérní maximum zajela dvaadvacetiletá Tereza Voborníková, jež poskočila oproti startu o devět míst a dojela po jednom trestném kole na 21. příčce.

O dvě místa se posunula dvaatřicátá Jessica Jislová. Lucie Charvátová, která dorazila do Pokljuky kvůli nachlazení na poslední chvíli a byla dvaačtyřicátá ve sprintu, do stíhacího závodu neodstartovala.

Některé věci vidím jinak, říká střelecký trenér biatlonistů Emmons. Vzpomínal i na terče, co minul

Číst článek

Davidová vyjela na trať se ztrátou 28 sekund na čelo. Úvod jí příliš nevyšel a kvůli chybě při první střelbě vleže se propadla na deváté místo. Na dalších třech položkách však už česká závodnice trefila všechny terče a do posledního kola vyjížděla čtvrtá o šest sekund za Simonovou.

V závěrečné části už Češka tempo soupeřky neakceptovala a ještě ji předstihla Slovenka Paulina Bátovská-Fialková. Davidová nakonec uhájila díky 12. nejrychlejšímu běhu páté místo o necelé dvě sekundy před Švédkou Linn Perssonovou. Davidová vybojovala šesté umístění v elitní desítce v sezoně.

Ve stíhacím závodě mužů si suverénně počínal lídr Světového poháru Johannes Thingnes Bö z Norska. Na střelnici udělal sice dvě chyby, přesto do cíle doběhl s luxusním více jak minutovým náskokem před druhým Francouzem Quentinem Fillonem Mailletem. Třetí místo obsadil Johannesův bratr Tarjei.

V Triglav Areně se tentokrát nedařilo Michalovi Krčmářovi, který sice do stíhacího závodu startoval z pátého místa, ale pět chyb na střelnici odválo šanci na dobrý výsledek. Do cíle doběhl jako jednadvacátý. Dva omyly při střelbě, propad o jedenáct míst oproti sprintu a celkové čtyřiačtyřicáté místo zapsal Jonáš Mareček. Střelecky se nedařilo ani Adamovi Václavíkovi, který po šesti chybách skončil na 50. místě.

Biatlonový program v Pokljuce v neděli zakončí závody týmů. V 11:45 je na programu smíšená štafeta dvojic, ve 14:25 závodní víkend uzavře smíšená štafeta. 

SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko) - stíhací závody:

Ženy (10 km): 1. E. Öbergová (Švéd.) 29:41,6 (0), 2. Wiererová (It.) -17,6 (1), 3. Simonová (Fr.) -22,4 (2), 4. Bátovská-Fialková (SR) -31,0 (2), 5. Davidová (ČR) -34,7 (1), 6. Perssonová (Švéd.) -36,2 (1), ...21. Voborníková -2:30,6 (1), 32. Jislová (obě ČR) -3:15,2 (1).

Muži (12,5 km): 1. J. T. Bö (Nor.) 31:43,2 (2 trest. okruhy), 2. Fillon Maillet (Fr.) -1:04,9 (1), 3. T. Bö -1:06,6 (1), 4. Laegreid (oba Nor.) -1:17,8 (2), 5. Giacomel (It.) -1:31,0 (2), 6. Christiansen (Nor.) -1:48,9 (2), ...21. Krčmář -3:05,3 (5), 44. Mareček -5:35,0 (2), 50. Václavík (všichni ČR) -5:48,2 (6).

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme