Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Johannes Bö si jel v Pokljuce vlastní stíhačku. Čeští biatlonisté prožili střelecké trápení

Jako z jiné planety. Tak by se dalo popsat počínání lídra Světového poháru Johannese Thingnese Böho, který si ve stíhačce připsal další zlato, už třetí v disciplíně této sezony. Stříbro slavil Francouz Quentin Fillon Maillet, třetí byl Johannesův bratr Tarjei, jenž se evidentně vrací do formy. Čeští biatlonisté se střelecky trápili, nejlepší Michal Krčmář byl s pěti chybami jednadvacátý a oproti sprintu si pohoršil o šestnáct míst.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhačky biatlonistů SP v Pokljuce

"Mrzí mě to, ale nebudu se z toho hroutit. Na dnešní závod je pět chyb moc, neměl jsem šanci uspět, na střelnici jsem se celkově necítil komfortně. Nedržela mi poloha, věřím, že to byl jen špatný den. Měli jsme výborné lyže," pochválil Krčmář servis v rozhovoru pro ČT sport.

Podmínky v Pokljuce byly v sobotu velice solidní, i když oblast kolem Triglav Areny teploty nad nulou neopustily, byť klesly na zhruba dva stupně.

A Johannes Bö do závodu vstupoval s luxusním polštářem téměř minuty, který se mu pak notně hodil, když dvakrát chyboval.

Celkově to pro něj ale byla procházka zasněženým sadem.

Nejdříve sám na střelnici vyčistil první terč, na druhém mu nespadl kalibr, ale to nebyl problém, protože náskok měl v tu chvíli už minutu a čtvrt.

A nic se nezměnilo ani po chybě na třetí položce, další stojku už měl opět čistou.

Vlastní závod zakončil zvoláním do kamery v cíli: "Yeah!"

A bylo hotovo.

Mezitím se na trati odvíjel dramatický souboj o druhé místo, které nakonec obsadil Fillon Maiilet. Dojel druhý o minutu a dvacet vteřin a oproti sprintu si s jednou chybou polepšil o sedm míst. Tarjei Bö byl bronzový, na Francouze mu deset vteřin chybělo.

Čeští závodníci se střelecky příliš nepředvedli.

Jednadvacátý Michal Krčmář měl pět chyb, čtyřiačtyřicátý Jonáš Mareček při své premiéře mezi dospělými ve stíhačce dvě, Adam Václavík nasekal minel rovnou šest a byl na 50. místě.

"Hodnotím to špatně, jelo se mi hrozně a podle toho se ten závod pak odvíjel. Lyže byly určitě dobré, ale vůbec jsem na to neměl. Jsem unavený a připadám si špatně," řekl Mareček.

"Nebyl to dobrý den, hlavně na střelnici," musel uznat trenér Michael Málek.

"Těžko říct. Každý sportovec chce předvést to nejlepší. Někdy se to povede, někdy ne. Michal měl smolnou druhou ležku. Pak to sbíral po jedničkách, což je dobré tak do školy, ale ne na biatlon," zhodnotil pro ČT sport závod z českého pohledu lakonicky Málek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Málka, Marečka a Krčmáře po stíhačce SP v Pokljuce

Do stíhačky se původně kvalifikoval i Jakub Štvrtecký, ale vinou onemocnění se nakonec na start postavit nemohl a jeho účast v nedělních závodech je nejistá.

"Máme tam tři závodníky, nejela ani Lucka (Charvátová). Musíme se poradit, až pak to můžeme nahlásit. Věštil bych," doplnil Málek.

"Lákala by mě čtveřice, k singlu jsem nějak nepřirostl," smál se Krčmář.

SP v Pokljuce zakončí právě nedělní mixy, druhý trimestr následně pokračuje v německém Ruhpoldingu.

Poslední štací před únorovým mistrovstvím světa v Oberhofu se stane koncem ledna malebná italská Anterselva. S vysíláním ČT sport o nic důležitého z tohoto sportu nepřijdete.

SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko) - stíhací závody, muži (12,5 km):

1. J. T. Bö (Nor.) 31:43,2 (2 trest. okruhy), 2. Fillon Maillet (Fr.) -1:04,9 (1), 3. T. Bö -1:06,6 (1), 4. Laegreid (oba Nor.) -1:17,8 (2), 5. Giacomel (It.) -1:31,0 (2), 6. Christiansen (Nor.) -1:48,9 (2), ...21. Krčmář -3:05,3 (5), 44. Mareček -5:35,0 (2), 55. Václavík (všichni ČR) -5:48,2 (6).

Průběžné pořadí (po 10 z 21 závodů): 1. J. T. Bö 779, 2. Laegreid 675, 3. Fillon Maillet 377, 4. Christiansen 353, 5. Dale (Nor.) 337, 6. Doll (Něm.) 329, ...15. Krčmář 265, 37. Štvrtecký 59, 43. Mikyska 41, 69. Mareček 8.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články