Papež Benedikt XVI. jako teolog

Papež Benedikt XVI. jako teolog

Pořad v souvislostech


Papež Benedikt XVI. jako teolog
Budeme vysílat

Dosud neprobádaná činnost partyzánů na Vysočině
Dosud neprobádaná činnost partyzánů na Vysočině
Rok modlitby
Vysílali jsme


Musica non grata

Musica non grata

Finanční gramotnost 4 - Nemovitosti
Audioarchiv

V našem pořadu Na stole je téma jsme se v pondělí 9. ledna v 9.00 věnovali zesnulému papeži Benediktu XVI., tentokrát z odbornějšího hlediska.

Papež Benedikt XVI., občanským jménem Joseph Ratzinger, se zapsal ho historie nejen svým nečekaným rozhodnutím odstoupit ze svého úřadu v osmém roce svého pontifikátu, tedy v únoru roku 2013, ale zapsal se i jako prefekt tehdejší Kongregace pro nauku víry a byl znám také jako profesor a významný teologický myslitel.
 
A právě na tuto oblast jeho činnosti se v pořadu zaměříme. Hostem Martina Weisbauera bude Pavel Frývaldský, kněz plzeňské diecéze a univerzitní pedagog, zaměřující se na teologickou oblast christologie a trinitární teologie. Hostem bude hlavně proto, že se specializuje na dílo a osobnost Josepha Ratzingera. Získal doktorát z dogmatické teologie na Papežské univerzitě Gregoriana v Římě a obhájil rigorózní práci s názvem: Základní přístupy a linie v christologickém díle Josepha Ratzingera – Benedikta XVI. Tato práce pak vyústila i v publikaci Hledání Boží tváře: Ježíš Nazaretský v pohledu Josepha Ratzingera, která je veřejně dostupná. Pavel Frývaldský je tedy k tomuto tématu osobou nanejvýš povolanou, která dovede neotřelým, zajímavým a objektivním způsobem osobu Josepha Ratzingera přiblížit.

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group