Patnáctiletá Brenda Fruhvirtová uspěla v kvalifikaci a zahraje si na grandslamovém Australian Open

Patnáctiletá tenistka Brenda Fruhvirtová prošla při své grandslamové premiéře mezi dospělými do hlavní soutěže Australian Open. Kvalifikaci v Melbourne zvládli i o rok starší Sára Bejlek a dvacetiletý Dalibor Svrčina, který si grandslamový turnaj zahraje rovněž poprvé.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brenda Fruhvirtová

Brenda Fruhvirtová | Zdroj: Profimedia

Mladší ze sester Fruhvirtových, jež se vloni vypracovala i díky zisku osmi titulů na turnajích ITF mezi dospělými na aktuálně 135. místo světového žebříčku, zvládla ve finále kvalifikace další třísetovou bitvu.

Poté, co ve 2. kole otočila téměř ztracený zápas s Darjou Snigurovou, ve čtvrtek po dalším obratu zdolala po bezmála třech hodinách Španělku Jessicu Bouzasovou 3:6, 7:6 a 6:4.

Uspěli i další

Bejlek si grandslamovou premiéru odbyla už na loňském US Open, kde vypadla v 1. kole, a v Melbourne dnes zvládla závěr kvalifikace suverénně. Favorizovanou Rusku Eriku Andrejevovou porazila 6:2, 6:3.

Svrčina uspěl v grandslamové kvalifikaci poprvé v kariéře. Po loňských neúspěších na Roland Garros, ve Wimbledonu i na US Open tentokrát nezaváhal a Švýcara Leandra Riediho v rozhodujícím zápase vyřadil hladce za 65 minut po výhře 6:0, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme